... / Ovo su tri najčešća razloga zbog kojih se parovi svađaju i zbog kojih prekidaju

11. 07. 2019. u 19:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Razlozi zbog kojih dolazi do svađe s partnerom poprilično su individualni, na neke situacije i poteze je mnogima očigledno teško ostati ravnodušnima.

Kako prenosi The Guardian, nedavno istraživanje provedeno na jednom američkom univerzitetu dokazalo je da se parovi najčešće svađaju zbog sljedeće tri stvari:

Seks

Možda neočekivano, no kada malo bolje razmislite, seks je velik i važan dio svake ljubavne veze stoga nije čudno da oko njega također nastaju nesuglasice. Najčešći razlog zbog kojeg se parovi svađaju, a da je povezan sa seksom je taj što jedna strana želi više, a druga manje, što stvara nezadovoljstvo i pobunu.

Urednost

Istraživanje koje je proveo Storage World dokazalo je da čak 61 posto žena odbija neurednost kod muškaraca. Iako je s muške strane postotak znatno manji, 25 posto, čini se da je to dovoljno da bi do prepirke oko (ne)urednosti došlo kod većine parova.

Neslušanje partnera

The Guardian ovaj razlog naziva "sindromom lažnog pamćenja". Naime, mnoge osobe kada ne slušaju što im druga osoba govori se, kada ih se prozove po pitanju toga, pokušavaju obraniti laganjem da to nije istina te izmišljanjem izjava koje nikada nisu izrečene.

NEMA KOMENTARA