Ovih 10 stvari u spavaćoj sobi sabotiraju vaš seksualni život

Radiosarajevo.ba
Ovih 10 stvari u spavaćoj sobi sabotiraju vaš seksualni život
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Poteškoće u spavaćoj sobi ne moraju nužno biti uzrokovane odnosom između dvoje ljudi - na njih mogu uticati i faktori poput mobilnog telefona i lošeg svjetla i više nego mislite.

Ovih 10 stvari može uticati na loš seksualni život:

1. Mobilni telefon – trebalo bi da se posvetite osobi s kojom ste u krevetu, a ne surfanju i odgovaranju na poruke.

2. Televizija - ako želite seks u krevetu, televiziju ograničite na dnevnu sobu. Ovako ćete se ulijeniti, gledati filmove i zaspati, a od akcije neće biti ništa.

3. Prljava posteljina - nimalo seksi, pogotovo ako ste sami i želite ozbiljnu vezu. Svako ko to primijeti sigurno će razmisliti hoće li se vratiti u vaš krevet.

4. Gomila veša - nije nimalo privlačna jer će vam samo odvući misli od partnera.

5. Boja zidova - jedna britanska studija pokazala je da ljudi, čije su spavaće sobe obojene u sivo, imaju najmanje seksa. Najviše seksa doživljavaju oni u ljubičastim sobama.

6. Tragovi bivših - bilo kakvi ostaci iz prethodne veze mogu da budu veliki ubica vašeg seksualnog života ako potencijalni partneri to vide.

7. Neprijatni mirisi - što soba lošije miriše, to su šanse za seksom manje. Logično. Provjetrite sobu, promijenite posteljinu, zavjese i upalite mirisnu svijeću.

8. Pogrešne stvari na noćnom ormariću - zamislite da na njemu držite sliku svoje mame i vaša buduća djevojka je ugleda u strastvenom trenutku. Sigurno joj neće biti prijatno. Učinite spavaću sobu oazom za spavanje i maženje, sve ostalo premjestite u neku drugu prostoriju.

9. Loša umjetnost - umjesto dosadnih pejzaža izaberite sliku koja je uzbudljiva, dinamična i djeluje nadražajno na čula. Također može biti pejzaž, ali ne dosadan.

10. Fluorescentna svjetla – često nisu prijatna, niti išta lijepo izgleda pod njima, niti vidite normalno. Ne treba govoriti da nisu ni malo seksi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije