Ove dvije zapostavljene erogene zone muškarcu donose najveći užitak

Radiosarajevo.ba
Ove dvije zapostavljene erogene zone muškarcu donose najveći užitak
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Jedno je tačno: penis jest i ostat će najučinkovitija erogena zona muškarca. Međutim, nemoj se ograničiti jedino na to mjesto.

Naime, postoje drugi dijelovi tijela kod kojih stimulacija izaziva uzbuđenje. Ovo nije mit: bradavice i kod muškaraca spadaju u erogene zone!

Muške bradavice su podcijenjene

Ilustracija - undefined

Foto: Thinkstock: Ilustracija

Živčani završeci koji se nalaze u bradavicama su i kod muškaraca povezani sa seksualnim organima. Dakle, stimulacija ga može uzbuditi. Doduše, muškarci jako različito reagiraju na ovaj način stimulacije – ali niko neće ostati potpuno hladan.

Najbolje je pokušati polako i nježno kako bi otkrila što se sviđa tvom partneru. Počni ga nježno maziti pa lagano kružiti oko njegovih bradavica. Koristi prste i jezik. Ako mu se svidi, možeš krenuti korak dalje: neki muškarci vole nježno grickanje. Posebno je omiljeno polagano sisanje. Ako sve dobro napraviš, jako će se uzbuditi. Jedno istraživanje otkrilo je da oko sedam posto muškaraca može postići vrhunac stimulacijom bradavica.

I vrat je erogena zona

Ilustracija - undefined

Foto: Thinkstock: Ilustracija

Poljupci u području vrata mogu biti jako uzbudljivi – to svaka žena zna. Ni kod muškaraca nije drugačije. Igrice jezikom i usnama po vratu mogu napraviti čuda. Možeš probati i s masažom. Nježan pritisak u području vrata, ali i sljepoočnica, šalje stimulirajuće signale u centar za seks u glavi muškarca. Ako mu još nešto slatko (ili zločesto) šapneš na uho, jako će se zapaliti, piše portal 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije