Otišla na pregled bubrega, pa se vratila s bebom

Radiosarajevo.ba
Otišla na pregled bubrega, pa se vratila s bebom
Facebook / SWNS.com
Ako ste se ikada pitale kako je moguće ne znati da ste trudne cijelu trudnoću, možda vam ovo iskustvo pomogne shvatiti.

"Jednostavno nismo znali. Ne da to nismo očekivali, nego smo bili uvjereni da je trudnoća za nas stvar prošlosti, a onda...", ispričala je sretna mama medijima.

Neobična priča o trudnici koja je otišla na hitan pregled bubrega da bi joj u bolnici ustanovili trudove i da bi na kraju završila na carskom rezu, dolazi iz Velike Britanije. 

Mama Leanne Allen (37) dugo je sa svojim mužem pokušavala začeti još jedno dijete, no svaki je pokušaj završio pobačajem. Posljednji u nizu doživjeli su u januaru ove godine, kada su uspjeli začeti blizance, ali Leanneino tijelo ni tada nije bilo spremno za bebu pa su nakon posljednjeg spontanog odlučili da više neće ni pokušavati.

Već imaju dva sina u dobi od 12 i 14 godina, a kako kod njih nije problem začeće, već održavanje trudnoće, otac Kevin odlučio se za vazektomiju.

To je bilo njihovo konačno odustajanje od još jedne bebe.

I tim je ova priča još ljepša, jer kad je stigla u bolnicu, a magnetska rezonanca, na koju je otišla ne znajući razlog oštrih bolova u donjem dijelu leđa, nije ni slutila da u januaru ove godine nisu "otišla" oba blizanca. Jedno malo srce nastavilo je kucati u trbuhu, a kako je mama iz ove priče ionako već dosta "okrugla", nije ni primijetila da u njoj raste novi život. 

Kad su ljekari obavili pregled, posjeli su je i dali joj čašu. Ta ju je gesta, priznala je kasnije, jako šokirala, jer je mislila da će joj ljekari reći neku crnu dijagnozu. U krajnjoj liniji, da je dobila rak, ali vijest je bila i više nego sretna.

U njoj je rasla zdrava djevojčica koja je, iako tek u 31. sedmici, odlučila požuriti na svijet.

Tako je samo 30 sati nakon pregleda bubrega mama Leanne u naručju nosila svoju kćer Harley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije