Otac malene curice: "Sad su mojoj princezi narasla anđeoska krila"

Radiosarajevo.ba
Otac malene curice: "Sad su mojoj princezi narasla anđeoska krila"
/ Foto: Andy Whelan
Četverogodišnja djevojčica koja je osvojila srca diljem svijeta izgubila je bitku s rakom. Jučer ujutro je preminula.

Naime, muka malene Jessice Whelan postala je javna nakon što je njezin otac Andy objavio potresnu crno-bijelu fotografiju koja prikazuje djevojčicu s grimasama od boli na licu. U terminalnoj fazi bolesti.

Potresno / Fotopriča o bolu: Ovo je pravo lice karcinoma

U  septembru prošle godine dijagnosticiran joj je četvrti stepen neuroblastoma, a potpuni stranci prikupili su 76 hiljada funti da joj omoguće barem malo bolje uvjete preostalih sedmica života.

Njezin otac, koji je i postavio njezinu bitku online kako bi podigao svijest o dječjem raku, objavio je jučer tužnu vijest na Facebooku.

"Osjećam i tugu i olakšanje u tome što vam moram reći da je Jessica napokon pronašla mir. Više ne pati. Ne osjeća bol... Sad su mojoj princezi narasla anđeoska krila i otišla se igrati sa svojim prijateljima i voljenima. Sad će gledati dolje svojeg malog brata i nas dok se jednog dana ponovno ne ujedinimo. Sinoć mi je napokon dopustila da je držim u rukama i dugo smo se mazili te sam joj rekao da je jako, jako volim. Rekao sam joj da je u redu da zatvori oči i ide spavati. I poljubio sam joj čelo i usne mnogo puta. Činilo mi se da joj je upravo to trebalo da se opusti u svojem odlasku jer je osam sati kasnije izdahnula.

Bila je tatina djevojčica od početka do kraja. Osjećam kako je veliki dio mene otišao, ali mi je drago da sam joj mogao pružiti taj mir u zadnjim satima. Otišla je u miru.

Hvala vam svima koji ste bili dijelom našeg putovanja.

Sada tražim malo privatnosti za sebe i svoju obitelj kako bismo u miru žalili za našom lijepom princezom.

Od tate slomljena srca jedne divne i prelijepe djevojčice", napisao je slomljeni tata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije