Osam trendova iz prošlosti koji se ove godine vraćaju u modu

Radiosarajevo.ba
Osam trendova iz prošlosti koji se ove godine vraćaju u modu
Foto: Instagram / Klasični uzorak koji je posljednjih godina na vrhuncu popularnosti

Nova godina, novi trendovi od kojih se većina, kao i uvijek, vraća iz prošlosti.

Od uzorka koji je obilježio šezdesete, preko traperica iz sedamdesetih, do kroja koji se vraća iz osamdesetih, ovih osam trendova će vas u 2020. godini još jednom podsjetiti da se moda stalno ponavlja:

1. Psihodelični cvjetni uzorak

Cvijeće je uvijek u modi, a posljednjih nekoliko godina i u svakoj sezoni, no najmoderniji odabir za 2020. je psihodelični cvjetni uzorak koji vraća u šezdesete godine prošlog stoljeća.

2. Košara-torbe

Ne, nisu samo za plažu i odlazak na pijacu. Pletene košara-torbe su chic odabir za razne proljetne i ljetne prilike, a u narednoj toplijoj sezoni bit će pravi hit, kao što su bile i u šezdesetima.

3. Heklana odjeća

Još jedan trend koji se ove godine vraća iz šezdesetih je heklana odjeća koja je također primjerenija toplijem dijelu godine kada ćemo je, kako su najavili brojni dizajneri u svojim proljetno/ljetnim kolekcijama, viđati često.

4. Trapez

Iz sedamdesetih godina nam stižu traperice s nogavicama na trapez koje su već pred kraj prošle godine postale pravi hit pa ne sumnjamo da će biti i ove.

5. Retro torbe

Uz trapezice, iz sedamdesetih se vraćaju i velike torbe načinjene od brušene kože, tkanine, vune; s perlicama, vezom i drugim tipičnim obilježjima mode iz tog desetljeća.

6. Tačkice

Klasični uzorak koji je posljednjih godina na vrhuncu popularnosti, svoju modnu dominaciju nastavit će i u 2020. godini, a ovaj modni trend posljednji je put ovakav hit bio u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

7. Predimenzionirani kroj

Iz osamdesetih nam se vraća i predimenzionirani kroj koji je također već neko vrijeme prisutan u modi te je iz dana u dan sve popularniji, piše Index.hr.

8. Vruće hlačice i mikrominice

Što kraće, to bolje! Modni moto iz osamdesetih vrijedi i za 2020. godinu i vrijeme je da pokažete noge! (Naravno, tek kada malo zatopli.)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije