Novi trik za uvijanje kose: Potrebne su vam tri stvari

Radiosarajevo.ba
Novi trik za uvijanje kose: Potrebne su vam tri stvari
Instagram / Ovaj internetski hit osmišljen je u Aziji, a isprobale su ga i zvijezde u svijetu make-upa poput Hude Kattan, popularne blogerice

Na internetu se pojavio novi način stiliziranja kose. Riječ je o uvijanju kose pomoću fena za kosu i plastične boce. Ovaj internetski hit osmišljen je u Aziji, a isprobale su ga i zvijezde u svijetu make-upa poput Hude Kattan, blogerice čiji Instagram profil broji preko 28 miliona pratitelja.

Ono što vam je potrebno za ovu frizuru su plastična boca, skalpel i fen. Najprije je potrebno odrezati gornju polovicu boce i izrezati otvor pravokutnog oblika na sredini boce kroz koji ulazi sušilo za kosu. Zatim prethodno osušenu kosu podijelite u nekoliko pramenova pa te pramenove jedan po jedan stavite u bocu i sušite desetak sekundi, piše Index.hr.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Huda Kattan (@hudabeauty) on

Ono što biste trebale dobiti kao rezultat su suptilne kovrče koje nalikuju onima koje stilizirate četkama za feniranje ili širokim uvijačem za kosu.

No, stvar koja je zabrinula mnoge je pitanje hoće li se plastika nakon nekog vremena početi taliti i uzrokovati lijepljenje kose za bocu i teško oštećenje vrhova.

Uprkos tome, mnogi se zaklinju da im je ovo nova omiljena metoda uvijanja kose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije