Nova odgojna metoda: Roditelji pred djecom koja ne žele jesti mlate igračke

Radiosarajevo.ba
Nova odgojna metoda: Roditelji pred djecom koja ne žele jesti mlate igračke
Foto: Screenshot / Nasilje nije zabava

Stručnjaci su se ujedinili zbog novog viralnog trenda koji se širi društvenim mrežama i odlučili jasno dati do znanja da „nasilje nije zabava“.

Naime, u bizarnim videima koji kruže društvenim mrežama, roditelji glume da nude hranu plišanim igračkama, a nakon što je oni odbijaju, tuku ih.

Mnogi korisnici društvenih mreža koji su pogledali video opisali su ga „odvratnim“ i „nasilnim“, a u tome se slažu i stručnjaci koji smatraju da „ovakvi postupci roditelja mogu ostaviti posljedice na djecu i traumatizirati ih“.

Raspravu je rasplamsala snimka korisnika Twittera Rudyja Hernandeza koji je pojasnio da njegov nećak odbija hranu.

U videu podiže plišanu igračku u obliku Mickeyja Mousea, glumi da mu nudi hranu pa pokazuje nećaku da igračka odmahuje glavom i ne želi otvoriti usta. Nakon toga počinje agresivno tući igračku pred dječakom koji sjedi u hranilici i šokirano gleda.

Nakon toga, nećaku nudi kašikicu hrane, a on je bez pogovora prihvaća.

„Ovakvo ponašanje dokazano povećava agresiju kod mladih ljudi. Stalno razgovaramo o nasilju među mladima, ovako sve počinje“, jedan je od komentara.

„Neki ljudi bi učinili sve za pet minuta slave, ali nauštrb djeteta? Ovo je prenisko“, smatra drugi korisnik Twittera, dok treći dodaje:

„Ovakvo ponašanje je bolesno i ekstremno idiotsko. Djeca ne razmišljaju poput odraslih, u njihovim glavama je sve veće i ozbiljnije“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije