Niste jedini, ne brinite: Pet najčešćih seksualnih problema u vezi

Radiosarajevo.ba
Niste jedini, ne brinite: Pet najčešćih seksualnih problema u vezi
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Kada je seks u pitanju, naravno da očekujete uzbudljivo i strastveno vrijeme sa svojim partnerom. Osim što je vrlo važan dio veze, seks je još jedan od načina za povezivanje s partnerom na emocionalnom nivou.

Ipak, ponekad stvari jednostavno ne štimaju.

Ovo su najčešći problemi s kojima se parovi susreću u krevetu:

1. Neusklađen libido

Činjenica da jedan partner uvijek više želi seks normalna je i vrlo učestala. No, do problema doalzi ako je riječ o prevelikoj razlici. Osim što nijedan od partnera nije zadovoljan, to je često izvor frustracije i razloga za svađu. Ovu situaciju možete poboljšati otvorenim razgovorom, razumijevanjem i ponekim kompromisom.

2. Nedostatak komunikacije

Što više razgovarate o seksu, imate bolji i kvalitetniji seks. Savjet koji biste trebali primjeniti je komunikacija, ali ne u spavaćoj sobi, nego u neutralnom prostoru u kojem nikad ne vodite ljubav. I nikad nemojte kriviti drugu osobu, nego jednostavno zajednički poradite na rješavanju problema.

3. Nedostatak predigre

Istraživanja su pokazala da je većini žena u prosjeku potrebno 18 minuta predigre kako bi se u potpunosti uzbudile. Nikako nemojte preskakati ovaj dio seksa, budite kreativni i ne zaboravite na otvorenu komunikaciju.

4. Dosadan seks

Možete kriviti partnera za ovaj problem, no ipak vi činite 50 posto tog čina. Zato umjesto da krivite bilo koga, uzmite stvar u svoje ruke, isprobajte drugi prostor, druge poze i vratite strast u svoju vezu.

5. Nedostatak vremena

Obaveze su preuzele vaše živote i jednostavno ne pronalazite vrijeme za intimnost. Ipak, uprkos svim obavezama, trebali biste imati i vrijeme za sebe, ali i vrijeme za partnera. Kako biste pronašli to prijeko potrebno vrijeme, postavite seks na vrh ljestvice prioriteta i, ako treba, zakažite termin s partnerom, savjetuje Cosmopolitan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije