Nemojte odgađati: Pomozite svom tijelu jednostavnom detoksikacijom

Radiosarajevo.ba
Nemojte odgađati: Pomozite svom tijelu jednostavnom detoksikacijom
Foto: Pixabay / Napitak/Ilustracija
Detoksikacija predstavlja najbolji način da se tijelo potakne kako bi maksimalno iskoristilo svoju prirodnu inteligenciju.

Detoksikaciju najčešće biramo onda kada nam je tijelo umorno i iscrpljeno, psihički i fizički, ali i kao dio rituala za ljepotu i njegu. Naše tijelo je programirano da se u normalnim uvjetima automatski čisti od toksina i ostalog otpada, no kad živimo pod stalnim stresom, jedemo lošu hranu, prejedamo se, ne pijemo dovoljno vode i nismo fizički aktivni tada tijelo troši previše energije na preradu svega čime smo ga natrpali što za posljedicu ima manjak raspoložive energije za ulaganje u automatske procese čišćenja (prirodna inteligencija našeg tijela) te oni postaju površni što dovodi do nakupljanja toksina što se naziva vlastito trovanje.

Navest ćemo neke od simptoma koje možete osjetiti ako je vaš organizam opterećen toksinima: neugodan zadah i miris tijela, prekomjerna tjelesna težina, kronična glavobolja, kronični sinusitis, bronhitis i astma, reumatizam, alergije, kandida, kronični umor, depresija, problemi s kožom, slabo pamćenje, nadutost trbuha i plinovi, loša probava, zatvor i prerano starenje.

Detoksikacija ili čišćenje organizma pomaže tijelu vratiti prirodnu ravnotežu i potiče procese ozdravljenja.

Ovo je jedan od detoks napitaka s kojim možete početi. Pije se ujutro prije doručka.

Sastojci:

kašika narendanog đumbira
kašika jabukovog sirćeta
kašika meda
šaka nane i peršuna
polovina avokada
pola šolje vode 
30 grama špinata i jedno čehno bijelog luka

Dobro operite zeleniš, ogulite avokado i isijecite ga na kockice. Umiješajte sve sastojke i na kraju dodajte med.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije