Nema više neurednog ormara: Evo kako se slaže posteljina, majica, peškir

Radiosarajevo.ba
Nema više neurednog ormara: Evo kako se slaže posteljina, majica, peškir
Foto: Printscreen / Korisni savjeti za slaganje odjeće

Fascinantan video na Facebooku, koji korisnici dijele kao ludi, pokazuje genijalne tehnike slaganja odjeće i posteljine koji štede prostor.

Slavna japanska organizacijska savjetnica i autorica Marie Kondo otkrila je svoje trikove za slaganje majice kratkih rukava, jorgana, peškira, ali i najčudnijeg komada ikad – plahte s gumicom, prenosi net.hr. 

Debele pokrivače koji inače zauzimaju mnogo mjesta u ormaru najurednije ćete složiti ako jedan kraj jednostavno spremite u drugi. Stavite jorgan na ravnu podlogu i počnite s vrhom koji ćete presavinuti na donju stranu. Preklopite zatim desnu pa lijevu stranu. Donji kraj počnite slagati prema vrhu od kojega ste dobili mali pretinac u koji možete “pospremiti” pokrivač.

Peškire slažite tako da povučete desni gornji ugao prema dolje čineći trokut, a zatim lijevi gornji ugao ravno prema dolje da dobijete pravokutnik. Počnite rolati s lijevoga kraja i vrh trokuta zakvačite u unutrašnjost.

Kondo je demonstrirala i kako složiti plahte, veste s kapuljačom, majice kratkih rukava, košulje i cipele, a sve tehnike prikazane su u videu iznad. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije