Nema bacanja: Pokidane hulahopke možeš super upotrijebiti na ovih 10 načina

Radiosarajevo.ba
Nema bacanja: Pokidane hulahopke možeš super upotrijebiti na ovih 10 načina
Foto: Instagram / Ilustracija

Voljela ih ili ne, svaka žena ima ih u zalihama, a za njima poseže kada treba upotpuniti svečani look ili dodatno grijanje ispod hlača zimi. Pogađaš? Riječ je o huhopkama. Ovdje ipak nećemo govoriti o bilo kakvim hulakopkama. Bez obzira bile crne, boje kože, s više ili manje dena - one imaju rupice, zareze i bilo što zbog čega se ne mogu nositi, a mi ćemo im pronaći genijalnu namjenu. Umjesto da ih tako istrošene baciš, inspiriraj se našim prijedlozima i recikliraj ih na simpatično učinkovit način, piše 24sata.hr.

- Ako je najboljem plišanom prijatelju tvog mališana potrebno dobro čišćenje, jednostavno ga umetni u jednu nogavicu hulahopki, a zatim bezbrižno ubaci na pranje u mašinu, na program za osjetljivu robu. Rezultat? Savršeno čista i mirisna igračka! Hulahopka će spriječiti deformiranje oblika plišanca dok će istovremeno omogućiti da sapunica napravi svoje.

- Često ti se čini da metenjem podova prašinu prebacuješ s jednog mjesta na drugo? Ako tvoja metla i nije toliko učinkovita, slobodno na četku navuci ove ženske čarape i uvjeri se u učinkovitost trika. Za vrijeme metenja mrežasta tkanina hulahupke zadržat će prašinu koju potom po završetku čišćenja možete jednostavno ukloniti.

- Ako ne želiš da tvoja dragocjena krema ili puder, osim na licu, završi i na tvojoj okolnoj kosi ili zaprlja najdražu traku za kosu, izradi traku od ženskih čarapa. Jednostavno izreži dio oko struka i koristi ga po potrebi. Nakon zaprljanja, ponovi postupak.

- Za uklanjanje slojeva prašine i nečistoća koje su se nakupile na svijećama postoji jednostavno rješenje. Svijeću umetni u jednu od nogavica hulahupke, a zatim je zarolaj naprijed-natrag. Najlonska vlakna u ovom će postupku ukloniti prašinu.

- Istrošeni par cipela od brušene kože uz pomoć sljedećeg trika može proživjeti još koji život. Smotaj ženske čarape u kuglu i zatim prelazi preko cipela pokretima u jednom smjeru. Najlonska vlakna pokupit će prašinu, a djelovanje pokreta popraviti teksturu kože. Što je još bolje, ovaj trik djeluje na torbice i kapute od brušene kože.

- Napravila si vlastito sredstvo za čišćenje, ali njegova uporaba ne funkcionira zbog stalnog začepljenja raspršivača? Situaciju će popraviti komadić hulahopke koji možeš nataknuti na dno cijevi te ga pričvrstiti gumicom. Upravo si napravila simpatičan i učinkovit sistem filtriranja.

- Ako voliš preuređivati namještaj upravo ti ženske čarape mogu pomoći da provjeriš je li drvena površina nakon brušenje zaista glatka. Omotaj par hulahopki oko dlana te prođi nekoliko puta po drvenoj površini. Ako nakon postupka vlakna vire iz hulahopki, znači da brušenje trebate ponoviti – sve do onda kada hulahopke više ne budu imale oštećenja.

- Gosti dolaze za nekoliko trenutaka, a tvoj kauč zbog psećih dlaka ne izgleda baš primamljivo mjesto za sjesti? Brzo navuci jednu nogavicu hulahopke na ruku, a zatim istrljaj površinu na kojoj su dlake. Statični elektricitet na ovaj će način privući dlake tvog krznenog prijatelja.

- Veće količine luka mogu ostati dugotrajno svježe tako što ćeš svaku glavicu umetnuti u hulahopku, a zatim zavezati čvor. Na ovaj način omogućeno je cirkuliranje zraka između glava luka zbog čega neće doći do pojave plijesni. Kada želiš upotrijebiti luk, jednostavno odreži čvor ispod glavice.

- Prije nego što presadiš biljku u lončaricu, rupu za odvodnju vode prekrij s odgovarajućim dijelom smotanih hulahopki. Najlonska vlakna će djelovati kao čep pa i ako biljku slučajno previše zaliješ, zemlja s hranjivim tvarima ostat će u lončarici i neće napraviti nikakva zaprljanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije