Nedugo prije smrti vozač ambulantnog vozila mu ispunio želju: Oni su anđeli!

Radiosarajevo.ba
Nedugo prije smrti vozač ambulantnog vozila mu ispunio želju: Oni su anđeli!
FOTO: Facebook / Chris Shaw

Vozač ambulantnog vozila je ispunio želju Chrisu Shawu koji je jučer, 31. avgusta preminuo od raka, piše portal Unilad.

Dok je bio u ambulantnom vozilu na putu ka porodičnoj kući gdje je proveo posljednje dane života, Chris je zamolio vozača da ga odveze na njemu omiljeno mjesto - na plažu Burns u australijskom gradu Perth.

Vozač ga je odvezao na plažu. Chris je ležeći na sanitetskim nosilima posmatrao obalu i more - mjesto koje je najviše volio.

Preminuo je 31. avgusta u 45. godini. Bolovao je 14 mjeseci od agresivnog oblika raka, navodi list Joondalup Times.

U junu 2017. godine mu je dijagnostirican rak. Prije toga mu je uklonjen cijeli stomak i četiri centimetra jednjaka. Nakon toga je bio podvrgnut hemoterapijama.

Na trenutak se činilo da se Chris uspio izliječiti od raka. Poslije, kada je osjetio slabost mislio je da ima gripu. Ispostavilo se da se rak ponovo pojavio odnosno da se proširio na njegove kosti.

Ljekari su mu prognozirali između tri dana i jedne sedmice života. Na putu ka svojem domu, 15. avgusta je posjetio svoju omiljenu plažu. Pola mjeseca kasnije je preminuo.

Njegova supruga Kylie je poručila da će zauvijek biti zahvalna vozaču na onome što je učinio.

"To je sitna gesta... To je bio samo boravak na svježem zraku 20 minuta. Ali, oni su naši anđeli... Vječno ćemo im biti zahvalni...", rekla je Kylie za portal Perth Now.

Nakon smrti Chrisa, porodica se angažovala u prikupljanju novca za liječenje osoba koje boluju od raka stomaka, navodi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije