Ne znate šta za ručak? Sa satarašom ne možete pogriješiti, evo i recepta!

Radiosarajevo.ba
Ne znate šta za ručak? Sa satarašom ne možete pogriješiti, evo i recepta!
Arhiv / Ilustracija

Sataraš je staro jelo. Svako ima neki svoj sistem, ali su u principu sastojci isti - meso, paprika, paradajz, luk i jaja. Idealan je ručak koji ne zahtjeva mnogo vremena ni puno novca.

Sastojci:

Šest paprika;

Tri do četiri paradajza;

Jedna veća glavica crnog luka;

300 grama mesa;

100 mililitara soka od paradajza;

So;

Začin po želji (bosiljak, origano...) i

Jedno jaje.

Priprema:

Prije sve ga stavite paradajz u vrelu vodu da bi se lakše ljuštio. Crni luk sitno isjeckajte i stavite u dublju šerpu da se dinsta na malo ulja.

Meso isjeckajte na kockice i dodajte luku, pa dinstajte desetak minuta (dolijte malo vode).

Dodajte začin koji ste pripremili.

Paprike isjeckajte na kockice.

Dodajte paprike u šerpu sa lukom.

Paradajz oljuštite i isjeckajte ga na kockice.

Ubacite ga u šerpu i sve lijepo promiješajte.

Posolite po ukusu.

Paradajz će da pusti sok, pa bi trebalo da se krčka sve zajedno oko pola sata na srednjoj temperaturi.

Pred kraj dodajte paradajz sok (ovo može i ne mora, ako volite sočnije stavite i sok od paradajza).

Na kraju, kada je povrće omekšalo ubacite cijelo jaje i lijepo promiješajte.

Dinstajte još nekoliko minuta pa sklonite sa šporeta.

Sataraš poslužite uz pire krompir, rižu ili feta sir, savjet je portala In Žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije