Navike koje bi trebalo usvojiti u tridesetima

Radiosarajevo.ba
Navike koje bi trebalo usvojiti u tridesetima
Foto: Arhiv / Ilustracija
Mladenački sjaj sve je teže zadržati, a siva, suha i osjetljiva koža u tridesetim polako, ali sigurno postaje stvar svakodnevice.

Kako se uhvatiti u koštac s tim i kako na primjeru većine tridesetogodišnjakinja transformirati svoju uobičajenu beauty rutinu?

Preparati

Jednom kada zakoračite u tridesete, vrijeme je da se promijeni i vaša svijest o njezi kože, te je vrijeme da počnete slušati potrebe svoje kože, najrije zbog toga što ona postaje sve osjetljivija. Tokom trudnoće koža mnogo lakše gubi vlagu i mnogo lakše upija proizvode koje nanosimo na nju, te time njen senzibilitet značajno raste.

Čak i ako niste prošli kroz trudnoću, primijetit ćete pojačanu osjetljivost kože, a to može biti i zbog stresa, loše prehrane i lošeg načina života. Imajte na umu da koži u ovoj fazi života morate priuštiti ono najbolje preparate s umirujućim učincima i proizvode koji garantiraju izdašnu hidrataciju, pa biste saveznika mogli pronaći u raznim esencijama za lice.

Piling

Prije ste piling radili kako biste spriječili pojavu akni. Želite li da vaša koža u svakom trenutku izgleda svježe i sjajno, piling prakticirajte dvaput sedmično. Birajte pilinge koji sadrže koktel kiselina i moćnih antioksidansa, ali i umirujućih sastojaka.


Posvjetljivanje kože

U tridesetim godinama estetski problem postaje i hiperpigmentacija, koja je posljedica pojačane proizvodnje melanina u koži, kao i neuravnoteženih hormona, pretjeranog izlaganja suncu i uopće lošeg stila života. Želite li vidljivo smanjiti pojavu tamnih mrlja i postojećih nedostataka na koži, investirajte u serum za posvjetljivanje kože, koji će pomoći da postignete ujednačeniji ten.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih krivaca progresivnog starenja kože je štetno djelovanje UVA i UVB zraka, zbog čega tridesetogodišnjakinje u svoju beauty rutinu obavezno moraju uvrstiti zaštitu kože od sunca.

Proizvod sa zaštitnim faktorom zaista je ključan, pogotovo onaj koji sadrži cinkov oksid i titanijev dioksid. Osim što će manje iritirati osjetljivu kožu lica i tijela, također će se pobrinuti da zaštiti kožu od štetnog zračenja i utjecaja Sunčevih zraka na nastanak bora i smeđih mrlja.

Uz kremu sa zaštitnim faktorom neophodno je i povećati unos antioksidansa, koji neutraliziraju slobodne radikale, bilo kroz hranu ili kroz suplemente koji jačaju odbrambeni mehanizam kože.

Maske

Maske za lice naprednije su nego ikada i samim tim efektnije. Na brz i nježan način brinu o koži i zavisno od vrste pomažu u rješavanju problema lica. Pomažu čak i dok spavate.

Noćne maske bogate aktivnim sastojcima štede vrijeme i pomoću njih spajate ugodno s korisnim, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije