Naučnici: Lošeg ljubavnika ćete prepoznati prema načinu na koji korača

Radiosarajevo.ba
Naučnici: Lošeg ljubavnika ćete prepoznati prema načinu na koji korača
Foto: Pixabay / Ilustracija

Hod otkriva kakve probleme jedan muškarac može da ima kada je u pitanju erekcija.

Muškarci koji koračaju sitnim korakom u 40 posto slučajeva imaju problema sa erektilnom disfunkcijom jer su im karlični mišići slabi, vjeruju naučnici.

Istraživači iz Japana mjerili su dužinu koraka kod muškaraca, kao i visinu do koje podižu nogu pri koraku. Oni koji su pravili manje korake imali su većih problema sa impotencijom. Vjeruju da snaga karličnih mišića ima i te kako veliki utjecaj na to i igra veliku ulogu u dostizanju i održanju erekcije.

"Jačina mišića karlice i nogu i njihova fleksibilnost su ključni faktori kod erektilne disfunkcije. Vjerujemo da i erektilna disfunkcija i mali koraci nastaju kao posljedica slabih karličnih mišića", rekao je vođa istraživanja doktor Šingo Hatakejama sa Univerziteta Hirosaki.

U istraživanju su učestvovala 324 odrasla muškarca, piše Daily Mail. Muškarci sa kratkim korakom imali su oko 40 posto šansi da imaju problema sa erektilnom disfunkcijom, nezavisno od drugih faktora.

Karlični mišići kod muškaraca pružaju podršku bešici i crijevima, kao i seksualnoj funkciji. Kraći koraci mogu da budu povezani sa snagom i libidom, ali i nedostatkom testosterona, koji pokreću seksualnu želju. Kod onih koji imaju veliki korak pretpostavlja se da imaju bolju cirkulaciju i da imaju više samopouzdanja pa su samim tim i bolji u seksu, prenosi B92.

Erektilna disfunkcija ili impotencija definira se kao nemogućnost dostizanja i održavanja erekcije, a samim tim i nepostizanje seksualnog zadovoljstva. Nedovoljno fizičke aktivnosti je također označeno kao razlog nepostizanja erekcije, a istraživanja su pokazala da muškarci koji su fizički aktivni imaju manje problema sa impotencijom. Treninzi snage i borilačke vještine su najbolji treninzi za tretiranje erektilne disfunkcije jer povećavaju nivo testosterona, samopouzdanje i smanjuju stres.

Savjeti iz 1923. o muškarcima za brak: Gledajte mu u nos i prste

Reinhold Gerling autor je knjiga iz 1923. godine 'Muškarci za koje se ne treba udavati - savjeti i opomene' i 'Djevojke koje ne treba ženiti - savjeti i opomene', a evo šta piše u knjizi o tome kako ćete prepoznati dobre od loših muškaraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije