Najzdraviji dio limuna je njegova kora

Radiosarajevo.ba
Najzdraviji dio limuna je njegova kora
Pixabay / Ilustracija
Limun je jedna od najzdravijih voćki na planeti i pun je hranjivih sastojaka, a limunska kiselina nam pomaže u borbi protiv bakterija i virusa.

Jeste li znali da zapravo kora limuna sadrži najviše vitamina i minerala dragocjenih za naše zdravlje?

Kako piše portal Newhealthguide kora svježeg limuna nije nimalo ukusna, ali zato postoji način na koji ćete je učiniti ne samo jestivom, već i ukusnom.

Limun je izuzetno zdravo voće, ali ako želite iz limuna da izvučete zaista maksimum, najbolje je da ga jedete zamrznutog. Naime, najzdraviji dio limuna je njegova kora koja uvijek ostane neiskorištena. Zamrznete li limun, koricu ćete učiniti ne samo jestivom nego i ukusnom, pa će imati svježi ukus citrusa.

Narežite limun na kriške, stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. Kada poželite da pojedete krišku limuna jednostavno je izvadite iz zamrzivača i pojedite tako smrznutu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije