Najbolje frizure koje će učiniti da tanka kosa djeluje bujnije

Radiosarajevo.ba
Najbolje frizure koje će učiniti da tanka kosa djeluje bujnije
Pixabay / Ilustracija
Hairstyle eksperti otkrivaju one frizure koje izrazito dobro stoje damama s tanjom kosom, jer stvaraju efekt bujnije i raskošnije vlasi.

Imate li tanku kosu, ne znači da se morate odreći dužine.

Uz nešto stručnih trikova možete uživati u različitim dužinama kose i frizurama koje će biti lijepe, a istovremeno davati optičku iluziju koja se odnosi na volumen.

Talasast lob

Ova frizura do ramena laska mnogim tipovima žena. Ako napravite lokne, stvorit ćete efekt bujnosti koji će posebno voljeti žene koje posjeduju tanku kosu.

Razbarušeni bob

Bob frizura još više pristaje ženama tanke kose, jer je riječ o skraćenoj lob frizuri s više fleksibilnosti. Volumen ćete postići ako napravite kovrdže ili ih jednostavno razbarušite.

Oštri stepenasti pramenovi

Tanka duga kosa često izgleda beživotno. Ako peferirate nešto duže uvojke, poslužite se trikom Sandre Bullock koja zna da se punoća kose postiže oštrim stepenastim pramenovima.

Ekstreman razdjeljak

Julianne Moore voli ekstremne razdjeljke jer je to odličan način da izgledate kao da imate više kose nego što je to zaista slučaj.

Pune šiške

Želite li postići efekt volumena, odaberite šiške. Najbolje bi bilo da to budu one koje pokrivaju cijelo čelo, ali su ošišane stepenasto kako bi izgledale bujno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije