Zdrav život / Muškarci koji se bave sportom mogu duže izdržati u krevetu

09. 11. 2018. u 08:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares:11

Stara je vijest da sjedilački način života loše djeluje na zdravlje, a nova je da loše utječe i na perfromanse u spavaćoj sobi. Naučnici iz Ankare proveli su istraživanje kojemu je cilj bio da otkriju koliko bavljenje sportom utječe na seks.

Skoro 250 ispitanika u dobi od 18 do 45 godona, bilo je podijeljeno u dvije grupe - oni koji vježbaju i oni koji ne vježbaju. Njihov seksualni život praćen je šest mjeseci na način da su im dane štoperice te su ih morali uljučiti svaki svaki put kada bi se seksali, odnosno morali su mjeriti vrijeme od penetracije do ejakulacije.

Ispostavilo se da ni jedan od ispitanika koji se bavi sportom nije imao problem s prijevremenom ejakulacijom. U skupini koja ne vježba 27 posto muškaraca imalo je problema s prijevremenom ejakulacijom.

Seksualni odnosi muškaraca iz grupe koja se bavi sportom trajali su od dvije do 25 minuta, a u grupi koja vodi sjedilački način života od 20 sekundi do sedam minuta i 50 sekundi. 

Što se tiče partnerice, muškarci koji se bave sportom, njih 76 posto, vjeruju da su ima partnerice zadovoljne seksom, dok ih isto misli 56 posto onih u grupi koja se ne bavi sportom. 

Rezultati istraživanja objavljeni su u naučnom časopisu Urology Journal.

Tagovi: seks sport muškarci

KOMENTARI (1)