Muškarci, ako želite duže izdržati u seksu: Evo šta trebate raditi

Radiosarajevo.ba
Muškarci, ako želite duže izdržati u seksu: Evo šta trebate raditi
FOTO: Screenshot / Ilustracija

Turski istraživači pozabavili su se temom povezanosti fizičke aktivnosti i seksualnog performansa. Usporedili su muškarce koji vježbaju, trče ili dižu utege 40 minuta svaki dan i one koji hodaju manje od pola sata dnevno.

Zaključili su, što je bilo i za očekivati, da oni aktivni mogu duže voditi ljubav, i to gotovo dvostruko duže od neaktivnih.

Seks kod sportskih tipova prosječno je trajao pet i po minuta, a kod manje aktivnih tri minute.

Također, otkrili su da je preuranjena ejakulacija češća kod neaktivnih muškaraca sklonih sjedalačkom načinu života.

"Može se pretpostaviti da redovna tjelesna aktivnost može biti učinkovita na putu do kvalitetnijeg seksualnog života", pojasnio je voditelj istraživanja dr. Yildiray Yildiz iz Bolnice za obuku i istraživanje u Ankari, prenosi Daily Mail.

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu (ISSM) preranom ejakulacijom smatra onu koja se dogodi unutar jedne minute od penetracije.

Istraživači iz Istraživačkog instituta New England u Massachusettsu u SAD-u su 2000. godine utvrdili su da muškarci, koji su dnevno aktivni toliko da time potroše manje od 200 kalorija, češće imaju problema s erektilnom disfunkcijom.

Rizik od poremećaja erekcije navodno se smanjuje za 70 posto kod onih koji povećaju redovnu tjelesnu aktivnost u svakodnevnom životu.

Vježba protiv preuranjene ejakulacije

Radi se o vježbi za mišiće koji se nalaze u zdjelici, a može vam pomoći da duže vodite ljubav. Vježbajte svaki dan, a prvi rezultati bi se trebali vidjeti za tri mjeseca, piše portal 24sata.hr.

Vježba izgleda ovako:

  • Sjednite i maksimalno se opustite.
  • Stisnite mišiće zdjelice kao da, recimo, pokušavate zaustaviti ispuštanje vjetrova.
  • Ovim pokretom ćete osjetiti mišiće koji idu od stražnjice prema korijenu penisa. To su mišići koje treba vježbati.
  • Napnite te mišiće pa ih držite stisnutima 10 sekundi.
  • Opustite ih pa ponovite postupak najmanje 10 puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije