Morala podojiti sina sjedeći na podu voza jer niko niije želio ustati

Radiosarajevo.ba
Morala podojiti sina sjedeći na podu voza jer niko niije želio ustati
Foto: Kennedy News / Sophie Molineux i njen sin Chester

Nakon što niko od putnika nije želio da ustupi mjesto za sjedenje, Sophie Molineux je bila primorana da sjedne na pod voza i nahrani - podoji svojeg jednogodišnjeg sina Chestera, piše portal Unilad.

Ovo se desilo u utorak, 20. avgusta, kada je 22-godišnja Sophie sa svojim sinom i partnerom Rob Moorom putovala od Shropshire do Ludlowa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Uzaludno su pokušavali naći mjesto za sjedenje. Niko joj nije želio ustupiti mjesto, pa čak i ono namijenjeno za osobe sa invaliditetom i majke sa bebama.

Zato je mladi par bio primoran da zajedno sa svojim sinom pola sata stoji u vozu. Kada je Chester ogladnio, njegova majka je odlučila da sjedne na pod, te da ga nahrani tj. podoji.

Sophie je istakla da su putnici prolazili pored nje gledajući šta ona radi. Prema njenim riječima, izrazi lica su ukazivali na to da i dalje ne žele ustupiti svoje mjesto dodavši da je šokirana.

"U vozu je bilo blizu 50 ljudi. Niko od njih nije želio da ustane. Prošli smo između sjedišta, tako da su nas putnici sa obje strane voza vidjeli. Chester je sada u dobi kada ga moram najviše dojiti. Nikome nije drago da to mora učiniti na prljavom podu. Ali ljepše mjesto nije postojalo. Zapravo, nisam imala izbora", ispričala je.

Sophie i njen 25-godišnji partner Rob su planirali da posjete dvorac u gradu Ludlow. Odlučili su da putuju vozom.

Približavajući se mjestu u vozu koje je namijenjeno osobama sa invaliditetom i majkama sa bebama odnosno kolicima, očekivali su da će neko ustupiti mjesto za sjedenje. Naročito zbog toga što su i oni imali kolica. Zbog toga je Sophieja bila prisiljena da uradi to što je uradila.

Tvrdi da joj se nikada ovako nešto nije desilo.

Nisu nikoga pitali da to uradi jer su se nadali da će im neko ustati i ponuditi da sjednu.

"Neki će reći: Zašto dijete nisi stavila u kolica i nahranila ga iz bočice? Ja sam to morala učiniti jer je bio beoma gladan. Nemam problem s tim da neko tako hrani djecu, ali ja sam odlučila da podojim sina. Mislim da za to moraju postojati uslovi bilo gdje. Samo mi nije jasno kako su se mogli pretvarati da ništa ne vide i da se ništa ne događa", poručila je Sophie.

Prema njenim riječima, zabrinuta je za sigurnost svojeg sina i nada se da će ovo potaknuti ljude da se u budućnosti drugačije ponašaju u ovakvim situacijama.

Naglasila je da joj je bilo neugodno dok je dojila sina jer je to radila u prisutnosti partnera. Pozvala je ljude da se razumno ponašaju u ovakvim situacijama, navodi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije