Mjesta na koja ne biste trebali putovati sa djecom

Radiosarajevo.ba
Mjesta na koja ne biste trebali putovati sa djecom
Pixabay / Ilustracija

Planirati putovanje za porodicu zahtijeva više truda nego kada je u pitanju putovanje udvoje. Ako se putovanje s djecom ne isplanira kako treba, ona će se kući vratiti nezadovoljna, a porodica će propustiti priliku za ispunjavajuće zajedničko iskustvo.

Ipak, nisu sva odredišta dobar izbor za krenuti na put s djecom, a ovo su neka od njih.

Skandinavija

Izazov svoje vrste bio bi pokušaj da uz 24 sata svjetlosti stavite dijete na spavanje. Ako nemate strategiju kako odgovoriti na fenomen polarnih noći, onda se bolje klonite ovog područja ako su djeca vaši suputnici, piše Index.hr.

Bangkok

Ako vas prljavština i zagađenje ne odvrate od namjere vođenja djeteta u prijestolnicu Tajlanda, onda bi prizori siromaštva, uz prosjake po pločnicima i prostitutke na uglovima, možda bili ipak previše uznemirujuća slika za vašu djecu, navodi The Travel.

Amman

Ako djecu želite držati podalje od svijeta poroka, onda sigurno nećete zajedno udisati dim hašiša u nekom od brojnih kafića ove vrste u centru Ammana. Ako je Jordan već izabrano odredište, bolje povedite porodicu na Mrtvo more.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije