Uznemirujuće fotografije: Ne dopuštajte ovo djeci po velikim vrućinama

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće fotografije: Ne dopuštajte ovo djeci po velikim vrućinama
Facebook / Asia Wright i majka Dawna
Četverogodišnja Asia Wright je zadobila opekotine drugog stepena na nogama nakon što se spuštala niz plastični tobogan u šorcu, po velikoj vrućini.

Asia Wright se igrala s majkom i sestrama u parku u Missouriju (SAD), kad je ugledala grupu djece i otrčala je da se igra s njima, a onda se popela na tobogan.

Čim se spustila, koža joj je izgledala spaljeno i pojavili su se plikovi.

Kasnije je utvrđeno kako je temperatura tobogana u tim trenucima iznosila 65,5 stepeni, piše lokalni portal KSHB.

Njena majka Dawna odlučila je podijeliti uznemirujuće fotografije kćerinih povreda kako bi upozorila druge roditelje.

“Nikad je nisam vidjela da tako grozno vrišti. Osjećam se grozno. Klinci su se igrali na tom toboganu i ja sam stavila ruku na njega. Nisam imala pojma da je površina toliko vruća da bi moje dijete mogla ozlijediti u tolikoj mjeri”, napisala je majka na Facebooku i objasnila kako je provjerila svu opremu na kojoj su se njena djeca igrala, ali da nije uvidjela koliko je to stvarno vruće bilo.

Tobogan je bio malen, kazala je, ali je učinak bio trenutan.

“Vidjela sam užas na njezinu licu. Pokušavala je sići s tobogana što prije, a ja sam potrčala prema njoj i zgrabila je što sam brže mogla”, ispričala je majka te izrazila nadanje da će taj i ostali parkovi početi prekrivati opremu za igranje tokom velikih vrućina.

“Planiram nešto poduzeti. Ne želim da se druga djeca ozlijede. Moramo nešto učiniti za sigurnost vlastite djece”, naglasila je Wright, a njezina se poruka odmah proširila internetom, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije