Liječenje matičnim ćelijama je budućnost medicine

Promotivni tekst
Liječenje matičnim ćelijama je budućnost medicine
Foto: Future Health Biobank / Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti

Matične ćelije iz pupčanika su najlakše dostupan izvor matičnih ćelija. Stare tek devet mjeseci, često se dijele brže i sposobnije su za život nego što je to slučaj kod odraslih matičnih ćelija, saopćila je banka matičnih ćelija Future Health Biobank.

Dakle, potpuno su zaštićene od vanjskih utjecaja i starenja, a imaju mogućnost da prerastu u 220 tipova ćelija u našem tijelu. Zato su tako jedinstvene i dragocjene. Za razliku od matičnih ćelija iz koštane srži koje se prikupljaju izuzetno bolnom i invazivnom metodom, Iako kažemo da je porod jedinstvena prilika za uzimanje matičnih ćelija, postoji šansa za osiguravanje zdravije budućnosti vaše porodice i na drugačiji način.

U zubnoj pulpi mliječnih, ali i zdravih zuba odraslih postoje ćelije koje imaju sposobnost diferencijacije i samoobnavljanja što im daje velik regenerativni potencijal.

Future Health je prvi započeo sa pohranjivanjem ćelija zubne pulpe u BiH. 

Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti, kada govorimo o prevenciji bolesti.

Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti - undefined

Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu          Foto: Future Health Biobank

Matične ćelije će u potpunosti odgovarati osobi od koje su uzete, a braća ili sestre takođe mogu imati koristi od istog uzorka.

Više od 150.000 pohranjenih uzoraka iz 75 zemalja širom svijeta i najpotpunija lista akreditacija dvije su najvažnije informacije u opisu kompanije Future Health.

Uzorci pohranjeni u Future Healthu prihvaćeni su u svim transplantacionim centrima u svijetu.

Od 2012. godine Future Health je poslao 39 uzoraka za potrebe liječenja matičnim ćelijama u Europu, SAD i Bliski Istok.

Future Health banka matičnih ćelija postoji već 15 godina, a u Bosni i Hercegovini je prisutna od 2011. godine.

Svim budućim roditeljima prilikom pohrane matičnih ćelija Future Health garantuje jedinstvenu finansijsku pomoć u iznosu od 20.000 eura, kao i besplatan transport uzorka u slučaju korištenja uzoraka za liječenje u budućnosti.

Pohranjivanjem matičnih ćelija ne ulažete samo u budućnost bebe nego i u zdravlje ostalih članova porodice.

"Future Health već 15 godina usavršava sam proces pohranjivanja kako bismo omogućili visoki kvalitet i najpouzdaniju uslugu za vašu porodicu", navode iz banke matičnih ćelija.

Naša savremena tehnologija omogućila je 90% stopu oporavka, ostavljajući najviše matičnih ćelija u vašem uzorku omogućavajući tako vašem djetetu najbolju šansu za liječenje u budućnosti.

Pohranjivanje matičnih ćelija za buduću upotrebu je sigurno jedna od najboljih odluka koju možemo donijeti - undefined

Foto: Future Health Biobank

"Da budete potpuno bezbrižni, pobrinuli smo se da vas financijski zaštitimo kada potpišete ugovor sa nama u slučaju bilo kakve prirodne katastrofe ili insolventnosti. U susret praznicima, Future Health je omogućio popuste i pogodnosti plaćanja pohrane matičnih ćelija.Na taj način, želi da pomogne budućim roditeljima da osiguraju svojoj porodici zdraviju budućnost", navode iz Future Health Biobank.

U sklopu ovogodišnje akcije Future Health nudi pohranu dragocjenih matičnih ćelija krvi i tkiva pupčanika na period od 20 godina za nevjerovatnih 1.590 eura.

Pozovite 0800 222 32 i preuzmite svoj paket za pohranu što prije. Zdrava budućnost je u vašim rukama, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije