Koliko treba trajati dan da žene pozavršavaju sve obaveze

Radiosarajevo.ba
Koliko treba trajati dan da žene pozavršavaju sve obaveze
Foto: Unsplash.com / Šest od deset žena reklo je da im je potreban duži dan i to za 3 sata i 36 minuta

Naučnici su došli do zaključka da je današnjim ženama potreban dan koji traje 28 sati da bi postigle sve obaveze.  Šest od deset žena reklo je da im je potreban duži dan i to za 3 sata i 36 minuta. Na taj način jedino bi uspjele da uklope sve poslovne obaveze, porodične aktivnosti i društveni život.

Polovina žena koje su učestvovale u istraživanju od njih 2.000 reklo je da žrtvuje sate spavanja kako bi eventualno uradile nešto za svoju dušu: vježbale ili se družile.

Kako prenosi portal The Sun to znači da mnogo žena dnevno spava samo šest sati umjesto preporučenih osam. Žene koje rade uglavnom su na poslu od devet do 17 sati, a nemali broj rekao je da se dešava da ne izađu s posla prije 19 sati, piše Ljepota i zdravlje.

Polovina žena izjavila je da ustaje još prije šest ujutro, a ne legne na spavanje prije ponoći. Sve ovo izaziva stanja kao što su premor, problem sa koncentracijom, stvaranje podočnjaka i umorne kože.

Kada bi imale dan koji traje 28 sati žene u studiji su izjavile da bi se više družile sa prijateljima i partnerom, posvećivale bi se kuhanju i isprobavanju novih recepata i provodile bi više vremena vježbajući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije