Koliko često biste trebali prati kosu?

Radiosarajevo.ba
Koliko često biste trebali prati kosu?

Pitanje koje često postavljamo, a nikako doći do pravog zaključka:"Koliko često treba da peremo kosu?"

Srećom doktorica Curtis Schwartz, pomoćnica direktora za ličnu njega za istraživanja i razvoj u Dow Chemical Company, i dr. Janet Windisch, menadžerica tehničke služba za ličnu njega, održale su Reddit AMA (Ask Me Anything) oko proizvoda za ličnu njegu.

"Je li istina da su šamponi štetni za našu kosu i hoće li ona biti zdravija i ljepša ako ne koristimo hemijske preparate", pitala je jedna korisnica Reddita nakon čega je pokrenuta rasprava, piše Independent.

O čemu treba povesti računa? 

Tekstura kose. Gusta i kovrdžava kosa usporava širenje sebuma, ulja koje kosu čini masnom, zato je potrebno prati jednom sedmično. Osobe s rijetkom i slabom kosom morat će to činiti češće.

Tip kože i kose. Ako imate normalnu kožu i kosu koja nije ni premasna ni presuha, kosu bi trebali prati jednom do dva puta sedmično.

Stil. Ako svaki dan koristite razne preparate za oblikovanje kose, ona će vam sigurno biti puno oštećenija tako, da je ne biste trebali još više uništavati hemikalijama iz šampona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije