Koji vam (polu)dragi kamen pripada?

Radiosarajevo.ba
Koji vam (polu)dragi kamen pripada?
Arhiv / Ilustracija

Svakom horoskopskom znaku odgovara neki poludragi kamen. Svih 12 znakova u horoskopu, imaju svoj “nakit”, tačnije dragi, poludragi kamen, ili kristal.

Od davnina za poludrago kamenje vezuju se različita dejstva, od onog ljekovitog, do uticaja na raspoloženje i razinu energije u organizmu.

Osim što je, ovaj nakit, poznat po svom ljekovitom dejstvu, izgleda luksuzno i elegantno, prenosi Espreso.

U nastavku teksta, saznajte koji je to odgovarajući kamen za vaš horoskopski znak, a onda uživajte u ljepoti i moći ovog aksesoara!

Tirkiz – Bik, Strijelac, Vodolija, Ribe

Tirkiz se koristi za liječenje svih vrsta zavisnosti, noćnih mora, strahova, kožnih bolesti kao i bolesti grla i disajnih puteva. Čuva zube i vilicu od karijesa i paradentoze.

Poboljšava cirkulaciju, liječi probavne smetnje, ublažava menstrualne tegobe, probleme s prostatom. Koristi se za povećanje seksualne energije.

Hematit – Ovan, Vaga, Škorpija, Jarac

Hematit čudesno djeluje na krv, čuva od gotovo svih bolesti krvotoka, malokrvnosti, leukemije, reguliše izgradnju ćelija organa, zaustavlja krvarenja. Snižava krvni pritisak i reguliše nivo šećera u krvi. Oživljava rad krvotoka i limfnog sistema.

Kalcedon – Blizanci, Škorpija, Strijelac, Djevice

Kalcedon je hamajlija za zdraviji organizam. Čuva od slabosti, melanholije i različitih vrsta bolesti. Liječi grlobolju, glavobolju, groznicu, prehladu, kašalj, gnojne rane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije