Koji parovi imaju manje šanse da budu zadovoljni u braku

Radiosarajevo.ba
Koji parovi imaju manje šanse da budu zadovoljni u braku
Partneri među kojima postoji velika razlika u godinama, imaju manje šanse da budu zadovoljni u braku

Pokazala je to studija koja je trajala 13 godina, a obuhvatila je hiljade australskih domaćinstava. Parovi koji su si bliži po godinama bili su usklađeniji s nizom važnih životnih odluka, kao što je vrijeme kada će imati djecu, navike trošenja novca...

Također, bili su bolje opskrbljeni za prevladavanje iznenadnih ekonomskih kriza. Generalno gledano, studija je otkrila kako su dugoročno kompatibilniji. Muškarci koji imaju puno mlađe supruge pokazali su se sretnijima.

S druge strane, muškarci koji su oženili starije partnerice, dugoročno su bili najmanje sretni. Jednako je i s osjećajem kod puno mlađih supruga, pokazalo se kako su duboko nezadovoljne, dok su one kojima su partneri mlađi, bile puno zadovoljnije.

Kako je istaknuto, nivo zrelosti kod partnera može se uveliko razlikovati, no argumenti o ljubomori i novcu mogu im biti zajednički, što nikako nije materijal za sretan brak, pokazala je studija koju prenosi The Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije