Ljubav / Kako znati da se bliži kraj: Znaci koji pokazuju da vaša veza nema budućnost

14. 09. 2018. u 08:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Da li se i vama nekad desilo da upoznate osobu za koju ste čvrsto vjerovali da je “ona prava”, ali kako vrijeme prolazi sve vam je teže da budete u odnosu i bezuspješno pokušavate da sačuvate iskrice te ljubavi? Ovo su znaci da ste blizu raskida.

Živite kao cimeri, a ne kao par
Ovo se često dešava kada ste duže vrijeme u vezi i poslovne ili bilo koje druge obaveze postanu prioritet. Naravno da ne možete da zapostavite posao ili ostavite frižider bez hrane, ali kada ste posljednji put proveli kvalitetno vrijeme kao par? Ukoliko zaista želite da spasete svoju vezu, isplanirajte zajedničke sate u kojima ćete zaista uživati.

Više se ne smijete zajedno kao prije
Zabava i smijeh su glavni sastojci svake zdrave veze. A ukoliko se svakodnevno ne nasmijete bar nekoj njegovoj šali ili zajedničkoj uspomeni, u ozbiljnom ste problemu. Par koji je izgubio želju za smijehom i ne raduje se zajedničkim trenucima je par koji je već odavno završio i samo je pitanje kada ćete to sebi i priznati.

Ne možete da se oslobodite negativnih misli o vašoj budućnosti
Negativne emocije su nadjačale pozitivne trenutke i koliko god da se trudite da ne vidite sve loše, jednostavno to je jednostavno jače od vas. Čak i kada partner čini sve kako bi vas usrećio, vi to ne primjećujete ili tumačite kao nešto loše. Ako je ovo vaš slučaj, vjerovatno vam je potrebno savjetovanje ljubavnog terapeuta. On će vam pomoći da razumijete vaš odnos, saznate uzroke problema u vezi i način da ih uklonite. I što je najvažnije, pričajte sa svojom drugom polovinom, pokušajte da saznate uzrok i dođete do zajedničkog rješenja.

Nemate razloga za sukob i raspravu
Vjerovali ili ne, ali ukoliko nema svađe, nema ni iskrene ljubavi. Pritom ne mislimo da svaku sitnicu koristite kao povod za raspravu, ali ukoliko vas ništa ne dotiče i ne smeta i apsolutno vam je svejedno kako se vaš dragi ponaša, možda je to zapravo veliki znak da treba da postane BIVŠI.

Ne vjerujete kao prije
Nećemo da ponavljamo da je povjerenje zaista osnova zdravog odnosa. Ako ne možete da se riješite opsesivnih misli i u ubjeđenju ste da vam partner nije vjeran, postavite sebi jedno jednostavno pitanje “Šta ja radim u vezi sa osobom kojoj ne vjerujem?” Budite iskreni prema sebi, ne mučite sebe, ali i osobu sa kojom ste u vezi. Ukoliko nema povjerenja, nema ni ljubavi.

Razgovarate više sa svojim prijateljima, nego s partnerom
Vaš dragi treba da bude vaš čojvek od povjerenja, skoro jednako kao vaši najbolji prijatelji. Treba da ste u mogućnosti da sa njim razgovarate o bilo čemu (osim možda o onom slatkom komšiji). Ako se bojite da će da protumači pogrešno ili osudi vaše stavove, onda imate ozbiljan problem u komunikaciji, koji morate riješiti što prije ili zauvijek zatvorite taj vaš mučan odnos, piše B92.

NEMA KOMENTARA