Kako ukloniti neugodan miris iz frižidera?

Radiosarajevo.ba
Kako ukloniti neugodan miris iz frižidera?
/ Ilustracija
Iako ga redovno čistimo, dogodi nam se da naš frižider ne miriše baš najugodnije.

Saznajte kako da zauvijek uklonite taj neugodan miris. 

Naravno, nećemo vam reći da odsad ne morate da brišete vaš frižider. Morate ga i dalje redovno brisati i čistiti i to najbolje vodom i sirćetom (pola-pola). Međutim, ne možemo uvijek zaustaviti ono neugodno miješanje mirisa koje dopire iz frižidera.

Kada govorimo o prirodnim proizvodima za čišćenje, možemo reći da je soda bikarbona nezamjenjiva, baš kao i lavanda.

Sa sodom bikarbonom i lavandom napravite prirodno sredstvo koje upija neugodne mirise. Kod travara ili na tržnici potražite sušenu lavandu koja ima divan miris. Možete upotrijebiti i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Priprema:

Potrebna vam je aluminijumska posudica sa poklopcem koja ima rupice. Približno 3/4 posudice napunite sa sodom bikarobonom.

Soda bikarbona sama čini čuda kada je u pitanju upijanje neugodnih mirisa, međutim lavanda samo dodaje divan miris, a i pomaže u suzbijanju onih drugih, ne tako omiljenih.

Lavandu prvo malo protrljajte između prstiju da pusti miris i stavite u posudicu preko sode bikarbone, prenosi lifepressmagazin.com

Posudicu stavite u frižider u udaljeni ugao, gdje vam neće smetati. Zamijenite sastojke svakih par mjeseci.

Ovu kombinaciju možete koristiti i na drugim mjestima gdje želite da suzbijete neugodne mirise. Možete posudicu staviti i u kupatilo, na mjestu gdje držite kantu za smeće i slično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije