Kako odabrati idealni kupaći kostim?

Radiosarajevo.ba
Kako odabrati idealni kupaći kostim?
Foto: Pixabay.com / ilustracija

Iako nam se čini da kupaćim kostimima možemo prekriti malo toga, trebamo znati kakav kupiti, jer pravilno odabrani uzorak, boja i kroj stavljaju u prvi plan fizičke prednosti. S druge strane, ako odaberemo model koji nam ne odgovara, u prvi plan će staviti sve naše nedostatke.

Ušteda vremena

Modni stručnjaci dali su nekoliko preporuka o tome koji modeli najbolje pristaju kakvoj građi tijela. Pratite ih i tako ćete uštedjeti vrijeme, ali i brzo pronaći model koji će istaknuti samo ono najbolje.

Žene kruškolike građe tijela karakteriziraju širi bokovi od ramena i vitkiji gornji dio tijela.

Zato u potrazi za savršenim kupaćim kostimom morate balansirati s obzirom na proporcije i naći odgovarajuće modele za mudro prekrivanju donje polovine tijela. Izbjegavajte kupaće kostime s debelim trakama u donjem dijelu, jer će taj višak materijala privlačiti pažnju na dijelove tijela koje, zapravo, želite sakriti.

U isto vrijeme, gornji dio neka bude s istaknutim dekolteom, upečatljivih boja i uzoraka, jer ćete tako fokus maknuti od donjeg dijela tijela.

Ako imate bujnije poprsje, gornji dio kupaćeg kostima trebao bi imati oblikovane košarice, podesive naramenice i žice koje će grudima pružiti najbolju podršku. Ako ne želite da fokus bude na gornjem dijelu tijela, izbjegavajte sjajne detalje ili volane.

Pazite i da naramenice budu što deblje, jer će tako i podrška drugima biti veća. Kad birate kostim, neka to budu modeli s gornjim dijelom koji izgleda poput vašeg svakodnevnog grudnjaka.

Mašne i volani

Damama sa manjim grudima odgovara model bikinija sa manjom podrškom u gornjem dijelu. Poželjni su mašne, volani, ukrasni detalji i uzorci koji stvaraju vizuelno veće grudi.

Postavljeni gornji dijelovi kupaćih kostima također će stvoriti vizuelno bujniji dekolte, a takozvani banana topovi i oni koji podsjećaju na modele sportskih kupaćih kostima s tankim naramenicama posebno odgovaraju djevojkama i ženama s manjim grudima.

Atletska građa

Ako imate uske bokove, šira ramena i manje izražene obline, pripadate grupi žena atletske građe tijela. Kako biste stvorili dojam bujnije figure, birajte modele sa manjom pokrivenošću, jer će oni stvoriti dojam većih oblina.

Gornji i donji dijelovi kostima s jačim uzorkom, volanima i ukrasnim detaljima daju ženstvenu notu atletskoj liniji tijela i vizuelno bujniju figuru. Jednodijelni kupaći kostimi sa prorezima na strateškim mjestima stvorit će dojam nevjerovatnih oblina. Donji dijelovi bikinija s vezanjem sa strane, na bokovima, osim što će se potpuno prilagoditi vašoj figuri, stvaraju dojam jače i bujnije stražnjice.

Oblik jabuke

Ako vam je gornji dio tijela naglašeniji, a prsa i struk veći od kukova i imate izražajniji stomak, tip ste građe u obliku jabuke. Ako želite stomak učiniti vizuelno tanjim, birajte jednodijelne, ali i neke vrste dvodijelnih kupaćih kostima koji će vam u tome pomoći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije