Jednostavni trikovi za čistu i svježu odjeću

Radiosarajevo.ba
Jednostavni trikovi za čistu i svježu odjeću
Portal „Buzzfeed“ vam pomaže da očuvate svježinu omiljenih farmerki, spriječite širenje tkanine, ali i ostale korisne trikove, koji će vam pomoći da vaša odjeća uvijek bude svježa i čista.

Ako želite da vaše farmerke izgledaju kao nove, potopite ih u 250 mililitara vode i dodajte malo soli koja će pomoći da se boja duže zadrži u samoj tkanini.

Još jedna opcija jeste da farmerke stavite u plastičnu kesu, pa zatim i u frižider, jer upravo hladnoća pomaže u eliminisanju neprijatnih mirisa. Ako želite da spriječite širenje tkanine, onda farmerke povremeno operite u veš mašini s hladnom vodom, jer to sprečava širenje tkanine.

Ako pri ruci nemate peglu, koristan će biti i fen s kojim ćete prelaziti po površini tkanine.

Ako želite da vam odjeća bude svježa, za bijelu odjeću koristite bijelo sirće koje ćete dodati u veš mašinu tokom ispiranja. Za tamnu odjeću upotrebljavajte kuhinjsku so.

Da biste održali čistoću vaše veš mašine upotrebite 120 mililitara tečnosti za ispiranje usta, koju ćete ubaciti u praznu mašinu i pustiti da prođe jedan krug.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije