Jednostavni trikovi s kojima ćete se riješiti mrava iz svog doma

Radiosarajevo.ba
Jednostavni trikovi s kojima ćete se riješiti mrava iz svog doma
/ Mrav

Ako su vam se u dom "naselili" mravi, riješit ćete ih se sastojcima koje imate u svom domu. U nastavku možete pročitati nekoliko praktičnih savjeta za rješavanje tog "problema". 

1. Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu i pospite ih po površini gdje ih najčešće nalazite. Bit će potrebno koji dan da nestanu iz vašeg doma.

2. Iscrtajte pukotine u zidu kredom ili povucite crtu tamo gdje vidite da se mravi kreću. To bi ih trebalo otjerati.

3. Pomiješajte jednake količine sode bikarbone i šećera u prahu i pospite ih po površini gdje ih najčešće nalazite. Bit će potrebno koji dan da nestanu iz vašeg doma.

4. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se riješite taj da pukotine u zidovima, otvore od ventilacija, štokove vrata i prozora ili područje za koje sumnjate da je njihov ulaz u vaš dom poprskate sokom od limuna.

5. Mljeveni cimet možete posuti po ravnim površinama, ali ako ne želite raditi taj "nered", može poslužiti i štapić cimeta kod pukotina u zidu. Jednako će djelovati i kurkuma, čili, crvena paprika...

6. "Svemogući" ocat pomoći će i kod ovog problema. Koristite bijeli i pomiješajte ga s vodom u omjeru 2:1. Prebrišite radne površine s krpom natopljenom u ocat i vodu.

7. Prokuhajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za suđe. Mješavinu ulijte u posudu s raspršivačem i poprskajte kritična mjesta.

Mrav - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije