Japanska masaža šake koja pomaže kod mnogih tegoba

Radiosarajevo.ba
Japanska masaža šake koja pomaže kod mnogih tegoba
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Kada imate zdravstvene probleme, prvo što je najpametnije da uradite je odlazak kod ljekara. Ipak, postoje neki dodatni načini za provjeravanje i ublažavanje zdravstvenih problema.

 Metoda masaže šake omogućava prepoznavanje problema za samo nekoliko minuta.

Prema vjerovanju, svaki prst je povezan sa određenim organima tela i vršenjem pritiska na prave tačke poboljšava se fizičko i emocionalno zdravlje.

 Kako funkcioniše ova metoda?

 Da bi bila efikasna, pokušajte da držite odgovarajući prst jakim pritiskom, drugom rukom između 3 i 5 minuta, piše Kurir.rs.

Koji prst je povezan sa kojim organom?

Palac

 Vjeruje se da je palac povezan sa stomakom i slezinom.

Kažiprst

Ovaj prst je povezan sa bubrezima i bešikom. Njegova stimulacija, takođe, pomaže da ublažite zubobolje, bolove u mišićima, bolove u leđima i poboljšate probavu.

 Srednji prst

Ovaj prst je povezan sa jetrom i žučnom kesom i može da pomogne u borbi protiv migrene, umora, menstrualnih bolova i frontalne glavobolje.

Domali prst

 On je povezan sa plućima i debelim crijevom. Masiranje ovog prsta pomaže sa problemima sa varenjem, astmom, problemima sa disanjem i kožnim bolestima.

 Mali prst

 Povezan je sa srcem i tankim crevima. Može da pomaže kod srčanih bolesti i bola u grlu.

Pogledajte snimak ove drevne metode

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije