Istraživanja pokazala: Žene opraštaju nevjeru češće od muškaraca

Radiosarajevo.ba
Istraživanja pokazala: Žene opraštaju nevjeru češće od muškaraca
Iako je prema istraživanjima svaki peti muškarac u Velikoj Britaniji u jednom trenutku svog braka bio nevjeran, posljednja studija pokazala je nevjerovatne rezultate.

Kako donosi Independent, čak 27 posto muškaraca upustilo bi se u ljubavnu avanturu s prijateljicom ili kolegicom s posla.

Slični rezultati bili su i među ženama, njih 15 posto upustilo bi se u avanturu s kolegom s posla, dok ih nešto više, 17 posto mašta o odnosu sa šefom.

Kao razlog, i muškarci i žene navode nezadovoljstvo u vezi, kao i manjak fizičke privlačnosti. Ono što je posebno iznenađujuće je podatak da i muškarci i žene varaju da bi njihova veza bila bolja, a ne obrnuto.

Muškarci varaju češće, a opraštaju rjeđe

S obzirom na to da muškarci ipak varaju češće, bilo bi logično da sama prevara u braku za njih predstavlja manji problem. No, stvar je upravo suprotno. Nedavna istraživanja pokazala su da žene mnogo češće prelaze preko nevjere svog supruga, nego što su to u stanju napraviti muškarci.

Kao razlog češćeg opraštanja prevare, žene su navele djecu i strah da rastavom ne budu dodatno povrijeđena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije