Ispovijesti 5 žena: Kako je to kad čekaš sa seksom do braka

Radiosarajevo.ba
Ispovijesti 5 žena: Kako je to kad čekaš sa seksom do braka
Pixabay / Ilustracija

U današnje „moderno“ doba je rijetko koja žena spremna čekati sa seksom do braka. Mnoge žene udaju se u tridesetima i imaju već nekoliko veza iza sebe prije nego se vežu za sva vremena. Ali, ovih pet žena čuvalo se ipak za „onog pravog“ te su u brak ušle kao djevice. Donosimo njihove ispovijesti, piše 24sata.hr.

Ana, 23:

Još sam uvijek nesigurna! Čekali smo sa seksom do vjenčanja. Dok sam se ja čuvala za brak, moj suprug je već puno ranije izgubio djevičanstvo te je bio s brojnim ženama u krevetu. Seks mi je nekako bio veliko razočaranje. Bila sam nevjerojatno nesigurna, jer ništa nisam znala o seksu i stalno mi je bilo u glavi to da je on već bio s toliko žena u krevetu. Uvijek sam mislila da je prvi seks nešto bolno i strašno, ali opet i super - zato jer ćemo u dvoje otkrivati nove stvari. Međutim, to je bilo samo za mene nešto novo, a za njega ne te nije bilo onako kako sam si željela. Situacija mi je bila jako napeta, toliko da sam i danas još uvijek nesigurna. Vjerujem kako je seks u braku puno više od tek dva tijela koja se dodiruju. Teško je to objasniti. Usprkos tome sam razočarana. Neke stvari su sada bolje, ali druge su mi još teške. Postala sam samouvjerenija – ali moj suprug je još uvijek iskusniji od mene“.

Višnja, 28:

Bila je to najveća pogreška u mom životu. Bilo je strašno, doista! To što sam čekala sa seksom do braka, to je bila najveća pogreška u mom životu! Prve bračne noći smo se poseksali i bilo je strašno – ni danas nije ništa bolje. Sada smo već četiri godine zajedno. To je uzrokovalo toliko puno problema u našoj vezi i prilično smo se udaljili jedno od drugoga. Više ni ne spavamo u istom krevetu! Moj suprug nije bio djevac do vjenčanja. Spavao je sa svojom djevojkom iz srednje škole. Žalim što sam vršila pritisak na sebe da ostanem nevina do braka. Kad bih mogla vratiti vrijeme, odmah bi spavala s njim!“.

Margareta, 22:

Odmah smo se poseksali u autu! Prvi seks nakon vjenčanja bio je strašan i bolio je k'o sam vrag. Bili smo toliko napaljeni da spavamo zajedno da smo se poseksali u autu ispred hotela. To nije bila dobra ideja, jer nije baš bilo OK. Drugu rundu imali smo u apartmanu za mladence. Moj suprug nije bio djevac i bilo mu je jako teško čekati do braka. Meni je to bilo važno iz religioznih razloga – tako sam odgojena. Seks je kasnije bio fenomenalan zato jer sam odjednom mogla isprobati sve ono što sam oduvijek željela. Sada smo godinu dana u braku – a seks je još uvijek sjajan!“.

Petra, 28:

Plakala sam pod tušem. Moj bivši suprug i ja vozili smo se prema hotelu kako bismo se odmah nakon vjenčanja bacili u krevet. Smijali smo se jer smo znali što nas očekuje. Nismo znali ništa o predigri pa smo pustili seksi muziku. Nismo ni znali kamo tačno i kako s njegovim penisom, pa smo nespretno brljali dok nije ušao u mene. I onda je sve brzo završilo. Imali smo seks u jednom položaju – i nakon tri minute je bio gotov. Pitao me: 'Je li to sad to?' Otišla sam pod tuš i plakala sam deset minuta. Kad sam se vratila u krevet, spavao je. Moj suprug je također bio nevin i rekao je da će se oženiti sa mnom zato da se možemo seksati. Što sam naučila iz toga: seks je na kraju samo stvar, a ako bi sada mogla opet odlučiti hoću li ga imati prije braka, definitivno bih ga isprobala“.

Klara, 21:

Brinula sam se jer je njegov penis bio tako malen. Bilo je jako napeto! Mislila sam si da ću se čuvati za pravoga, ali tko bi mislio da će to trajati do vjenčanja? Moj suprug i ja samo radili neke stvari prije – poput oralnog seksa i ručnog zadovoljavanja – i brinula sam se jer je njegov penis bio jako malen. Međutim, veličina mi više ne igra nikakvu ulogu – zato jer je hemija među nama sjajna, a to drži naš bračni i seksualni život svježim. On nije bio nevin do braka. Vremenom je bilo sve bolje u krevetu i meni – i sada još učimo o našim tijelima“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije