Ispeci pa reci: Istraživanje pokazalo koliko je komunikacija važna u vezi

Radiosarajevo.ba
Ispeci pa reci: Istraživanje pokazalo koliko je komunikacija važna u vezi
Foto: Arhiv / Ilustracija

Komunikacija je u svakom odnosu, pa tako i u onom ljubavnom, najvažniji faktor za uspjeh i održavanje zdrave i snažne veze. Ako dolazi do problema na području komunikacije, znajte da bi neke pogrešne izjave mogle biti pogubne za vašu vezu.

Ovo su neke od najčešćih:

"Moja situacija je puno gora" - Ako vam je partner odlučio otvoriti svoje srce i reći vam što ga muči, omalovažavanje i umanjivanje vrijednosti njegovog problema neće pozitivno utjecati na vaš odnos. On će se osjećati užasno i potražit će utjehu u nekom drugom, piše Index.hr

"Nije bitno"- Nemojte konstantno zahtijevati od njega da izvlači iz vas riječ po riječ nego mu jednostavno recite što vas muči i riješite to.

"Prezgodan ti je onaj prijatelj"- Ovo ne moramo ni objašnjavati. Neke stvari jednostavno trebate zadržati za sebe i prije nego ih pomislite izgovoriti razmislite: "Kako bih se ja osjećala u istoj situaciji?"

"Učinio bi to da ti je stvarno  stalo do mene"- Ucjena nikada nije dobra ideja. Ako on na nešto ne želi pristati, očigledno ima dobar razlog za to. Ako vam je ta određena stvar zbilja važna, radije razgovarajte s njim i pokušajte pronaći kompromis.

"Ne vjerujem ti"- Osim ako ga niste uhvatile u laži za koju imate i dokaze, nemojte izgovoriti ove tri riječi. Povjerenje je među najbitnijim sastavnicama svake veze i kada je ono narušeno, narušena je i čitava veza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije