Imate li ove simptome, onda je vrijeme za godišnji odmor

Radiosarajevo.ba
Imate li ove simptome, onda je vrijeme za godišnji odmor
Foto: Pixabay / Ilustracija

Svakodnevne obaveze i posao donose nam stres, ali i mnoge oblike psihičkog i fizičkog umora.

Upravo zbog toga je potrebno da obratite pažnju na znakove koji vam ukazuju na to da je vrijeme da se "isključite", opustite i odmorite.

Kada se suočimo sa velikim stresom, puno posla, ljetnim vrućinama i gužvama u gradu, toliko da nam to postane opterećenje, trebalo bi da razmislimo o odmoru.

Ako vas kolege često pitaju da li ste dobro, ali i primjećuju da ste pod stresom, nervozni ili razdražljivi, onda je vrlo vjerovatno da ste prešli granicu umora i da vam je potrebno vrijeme za opuštanje.

Nagomilavanje grešaka na poslu ili pravljenje istih na mjestima na kojima inače ne griješite, nesumnjivo pokazuju kako vam koncentracija nije na nivou na kojem treba da bude.

Obratite pažnju na ono što vam vaše tijelo govori. Da li vas često bole različiti dijelovi tela? Leđa, glava, stomak, oči, ruke... Sve to su znakovi koje nikako ne treba ignorisati. Vaše tijelo vas moli da se opustite i napravite pauzu.

Učestali loši snovi ili nedostatak sna veliki su indikatori stresa.

Ako zbog problema često ne možete da zaspite, ili imate loš san, razmislite o tome da iskoristite svoj godišnji odmor i posjetite neku od destinacija koje nude mnoge opuštajuće i zabavne aktivnosti.

Vrlo je vjerovatno da želite da se izolujete, osamite, isključite društvene mreže i uživate sami sa sobom, piše b92.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije