Imamo trik za savršeno hrskavi krompir – ovo obavezno morate probati

Radiosarajevo.ba
Imamo trik za savršeno hrskavi krompir – ovo obavezno morate probati
Foto: Pixabay / Ilustracija

Iako će vam priprema super hrskavog krompira na ovaj način oduzeti nešto više vremena nego što vam oduzima klasično pečenje, vjerujte, ovakvom ćete se načinu poželjeti vratiti kada jednom okusite super hrskave zalogaje čiste sreće.

Zaboravite na previše začina i komplicirano sjeckanje, pripremite vodu i zagrijte pećnicu, pa se bacite na pripremu.

Ilustracija - undefined

Foto: Pixabay: Ilustracija

Pripremite željenu količinu krompira, dovoljno soli maslinovo i suncokretovo ulje, kašiku brašna, nekoliko režnjeva bijelog luka i začinsko bilje po želji.

S krompirom se posebno dobro slažu timijan i ružmarin. Sve što vam preostaje jest zagrijati pećnicu na 200 stepeni, pa na šporetu zagrijati vodu. Pustite da voda zagrije, posolite je i u njoj kuhajte krumpir u kori.

Neka se kuha desetak minuta, tek da omekša. Vodu u kojoj se kuhao krompir izbacite iz lonca, pa dodajte malo brašna i protresite krompir laganim pokretima kako bi se brašno uhvatilo za krompir. Za to vrijeme, u posudu za pečenje ubacite obje vrste ulja, pa posudu s uljem ubacite u pećnicu na 10 minuta pustite da se zagrije.

Izvadite posudu za pečenje, dodajte krompir i vratite u pećnicu. Pecite oko 30 minuta, a nakon 15 minuta krumpir okrenite. Nekoliko minuta prije samog kraja pečenja, krompiru dodajte bijeli luk i začinsko bilje. Kada krompir poprimi zlatnu koricu, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz omiljeni sos, mesno ili riblje jelo ili pak osvježavajuću sezonsku salatu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije