Idealne za vikend: Odlične pileće šnicle u sosu gotove za tren oka

Radiosarajevo.ba
Idealne za vikend: Odlične pileće šnicle u sosu gotove za tren oka

Ponekad nam ponestane ideja za ručak, a nismo svjesni da "pri ruci" imamo sve sastojke za idealno jelo u kojem će uživati cijela obitelj.

Jedan od takvih recepata koji ćete zapamtiti i često koristiti jeste onaj za pileće šnicle u sosu, koje su preukusne i gotove "u trenu"!

 Sastojci:

600-800 gr pilećih prsa
crveni luk
ulje, kašika brašna
bijeli luk
malo aleve paprike
so, biber, peršun

Priprema:

Isijecite pileća prsa za šnicle (presijecite ih, po dužini) i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi.

Prepržite šnicle, po par minuta sa svake strane, i izvadite ih na tanjir.

Luk isjeckajte nasitno i prepržite ih na ulju na kojem ste prižili šnicle - prethodno smanjite vatru. Kad luk postane "staklast", dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.

Kad provri, dodajte bijeli luk i vratite šnicle u sos, te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte 20-ak minuta, s povremenim miješanjem. Pet minuta prije kraja dodajte peršun i to je to!

Kao prilog, možete pripremiti pire krompir (trikove za isti možete pročitati OVDJE), možete skuhati i "zeleno" povrće, pa ga izmiksati s mileramom i malo mlijeka te jednim česnom bijelog luka, pa napraviti malo drugačiji pire (preukusno je, vjerujte nam), a tu su uvijek i riža, krompir salata ili kuhani krompir.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije