Iako je vruće: Zašto ljeti imate veću želju za seksom

Radiosarajevo.ba
Iako je vruće: Zašto ljeti imate veću želju za seksom
Foto: Pixabay / Ilustracija

Toplo vrijeme može vam učiniti boravak u spavaćoj sobi nepodnošljivim, ali zato imajte na umu da toplota upravo povećava libido i utječe pozitivno na vaš seksualni život.

U toplim ljetnjim danima koji su pred nama, ozbiljno trebamo razmisliti o tome da malo povećamo akcije u krevetu. Toplota ide u korist strasti i uzbuđenja u spavaćoj sobi. Tako dok se neki skidaju ne bi li se rashladili, drugi se skidaju kako bi se dodatno preznojili.

„Suočavamo se sa porastom broja seksualnih aktivnosti u ovim toplim danima. Nauka pokazuje da se strast povećava podjednako kako raste i temperatura i zato se osjećamo više spremni za seks kada je toplo“, rekla je ekspert za seks i veze Anabel Night.

Sunce povećava proizvodnju vitamina D i testosteron kod muškaraca pa samim tim oni lakše doživljavaju orgazam. Muškarci imaju 33 posto više testostrona u tijelu u junu, u poređenju sa januarom, piše Daily Star. Muškarci sa više testosterona imaju i više orgazama. Drugim riječima – što više vremena provodite na suncu to će vaš seks biti bolji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije