Hrana koja je ukusnija kad se podgrije

Radiosarajevo.ba
Hrana koja je ukusnija kad se podgrije
Foto: Printscreen / Ilustracija
Ma koliko zaposlene bile majke se uvijek trude da svojoj porodici obezbjede kuhani obrok iako to ponekad liči na nemoguću misiju.

Ako ste jedna od tih majki onda je veoma važno da znate koja su to jela jednako ukusna, ako ne čak i ukusnija drugi dan kad se podgriju.

Lazanje

Sveježe lazanje koje su tek izvađene iz rerne se za početak teže režu i primjetićete kako gotovo uvijek imaju nešto manje intenzivan ukus nego one koje ohlade pa se kasnije podgrijavaju na laganoj temperaturi. Super je što nikad ne možete napraviti baš malu količinu lazanja, a možete ih podgrijavati do mile volje.

Mesni gulaš

Nije važno da li je riječ o bolonjez umaku ili o pravom goveđem gulašu sa većim komadima mesa, činjenica je da su puno ukusniji kad se podgriju nego drugi dan. Gulaš je uvijek dobar izbor za zaposlene mame pošto možete napraviti veću količinu, spremiti u frižider ili zamrzivač pa kasnije samo mijenjati prilog.

Mesna vekna/Ćufte

Vole li i vaši klinci gotovo sve što je neparavljeno od mljevenog mesa? To negdje može biti i plus pošto im možete podvaliti šta god želite u toj mesnoj vekni, možete samljeti pola povrća, pola mesa, a oni vjerovatno neće ni primjetiti razliku. Super stvar sa mesnom veknom je što je bez problema možete podgrijavati, sutradan je samo ishjecite na kriške i ispecite na tavi. Poslužite uz pire ili od nje napravite sendvič.

Grah

Ovo sigurno zante i bez nas, ali za svaki slučaj da vas podsjetimo kako je grah jedno od onih jela koje možemo podgrijavati nekoliko puta i imate osjećaj kako je svaki naredni put još ukusniji. Postoji čak i naučno objašnjenje zašto je pasulj bolji drugi dan. Sigurno ste primjetili kako se pasulj preko noći zgusne i otpusti skrob koji mu daje posebnu aromu. I tu je caka.

Sarma

Postoji vjerovanje da je sarma najukusnija kada se podgrije sedmi put, ne znamo za vas, ali mi nismo probali pa ne možemo sa sigurnošću potvrditi ovu konstataciju, ali zato smo sigurni da je sarma uvijek ukusnija kad se podgrije nego prvi put. I zato je sarma kraljica podgrijavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije