Greške koje rade gotovo svi s teflonskom tavom prilikom kuhanja

Radiosarajevo.ba
Greške koje rade gotovo svi s teflonskom tavom prilikom kuhanja
Pixabay / Ilustracija

Teflon jamči termičku obradu bez lijepljenja namirnica za njezino dno, no to nije moguće ostvariti ako smo teflon uništili neprimjerenim korištenjem.

Pečemo odreske na teflonskoj tavi

Teflonske tave konstruirane su za termičku obradu na nižim temperaturama, kao što je primjerice pečenje jaja na kajganu. S obzirom da takva tava sadrži plastične polimere, nije preporučljivo staviti ju na iznimno visoku temperaturu, što isključuje pečenje većih odrezaka.

Odreske radije ispecite na roštilju ili u tavi od keramike.

Koristimo metalna pomagala za kuhanje

Teflon jamči termičku obradu bez lijepljenja namirnica za njezino dno, no to nije moguće ostvariti ako smo teflon uništili neprimjerenim korištenjem. Teflon će se uništiti ako hranu kuhamo s metalnim pomagalima poput kašika i kuhača.

Umjesto toga bolje je koristiti drvena ili silikonska pomagala.

Ne štitimo teflonsku površinu kod pospremanja

Teflonska površina tave može se uništiti i ako posuđe slažemo jedno preko drugoga, odnosno ako na teflonsku tavu stavimo metalnu posudu. Želite li izbjeći ogrebotine na posuđu, preko teflonske tave stavite papirnati ručnik.

Peremo tave u perilici posuđa

Teflonska tava ne voli vruću vodu i abrazivna sredstva. Nemojte ju prati u perilici posuđa, već ju stavite pod mlaz mlake vode te nježno istrljajte mekanom spužvicom.

Ostavljamo hranu u teflonskoj tavi

Nakon kuhanja u ovoj tavi hranu je najbolje prebaciti na tanjur ili u neku drugu posudu. Dugo držanje hrane u tavi povećava opasnost od oštećivanja teflonske površine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije