Frizure koje će biti apsolutni hit u 2020. godini: Šiške se ponovo vraćaju u modu

Radiosarajevo.ba
Frizure koje će biti apsolutni hit u 2020. godini: Šiške se ponovo vraćaju u modu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Sarah Jessica Parker

Beauty stručnjaci ove sezone predlažu nekoliko frizura koje će u 2020. biti popularne pa ako volite eksperimentirati s kosom i mijenjati dužinu i stilove, britanski stilist Luke Hersheson otkrio je što možete očekivati.

Balayage

Već je neko vrijeme ova tehnika bojenja hit, a čini se kako će biti i u 2020. Balayage je tehnika drugačijeg bojanja pramenova. Umjesto klasičnog odvajanja tokom kojeg se pramenovi boje i motaju u foliju, balayage tehnikom pramen se boji labavo, poput metenja. Dio oko vlasišta se ne boji već samo pramenovi koji uokviruju lice, donji dio kose i vrhovi.

Balayage je odličan način da u kosu unesete živost i razbijete monotoniju prirodne boje. Ova tehnika uključuje posvjetljivanje ili bojenje u tamnije nijanse, a kosi daje prirodan i pomalo nestašan izgled.

Sarah Jessica Parker smatra se kraljicom balayagea.

Sarah Jessica Parker - undefined

Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba : Sarah Jessica Parker

'Francuske' šiške

Još su prošle godine šiške imale veliki povrat na modnu scenu, a ove su se zime za njih odlučile i mnoge trendsetterice.

Ove šiške možete dijeliti po sredini ili na stranu, a karakteristične su po stepenastom padu prema ušima. Praktične su jer se ovaj look svakodnevno može mijenjati, a izgleda razigrano i mladenački, kao na francuskoj manekenki Sabini Socol.

'Bob neravnih rubova'

Britanski stilisti kažu kako je bob jedan od bezvremenskih klasika - a ove je godine najpopularniji oblik bob do vilice.

“Linija kose kretat će se između vilice lica i ramena, a krajevi će imati puno više teksture, baš kao što je Jennifer Lopez pokazala”, rekao je Hersheson koji kaže i da se bob frizura može nositi ravna ili blago valovita, a najbolje je da ne bude dulja od ramena.

'Bronde'

Ključ za postizanje ove boje je u tome da prirodna kosa bude vidljiva ispod pramenova, a riječ je o boji koja nije ni plava ni smeđa, već nešto između. Ovu boju kose mnogi obožavaju, a rado je nosi i Gigi Hadid i Jessica Biel.

Očekuje se da će ovakvo bojanje ove godine biti još popularnije, baš kao 'ombre' prije par godina.

Pixie

Ova kratka frizurica popularna je još od Audrey Hepburn koja ju je nosila sredinom 1950-ih.

“To je klasična kratka frizura koja je snažno utjecala na mnoge djevojke, a s njom su izgledale odvažno”, rekao je stilist koji dodaje i da ona drastično skraćuje vrijeme potrebno za stiliziranje, ali da je i najučinkovitiji način da pošaljete poruku i ostanete upamćeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije