Frizura za svaku priliku: Napravite prefektni konjski rep u samo pet koraka

Radiosarajevo.ba
Frizura za svaku priliku: Napravite prefektni konjski rep u samo pet koraka
Foto: Instagram / Jennifer Lopez

Konjski rep je "vječna" frizura, dobar je izbor i za svečane prilike, a poznate dame ga obožavaju! Naučite same da ga napravite tako da bude savršen!

Pratite sljedeće korake za savršen konjski rep:

1. Kosu potpuno zaližite, tako da nigdje ne ispada niti jedan pramen, i zavežite u rep što čvršćom i tanjom gumicom. Stegnite ga što je jače moguće, a ako su negdje vidljive nepravilnosti, popravite ih češljićem ili prstima, te fiksirajte lakom.

2. Odvojite jedan pramen sa spoljne strane repa i podijelite ga u dva dijela. Jednim komadom obmotajte mjesto gde je rep stegnut u jednom smjeru, a drugim u suprotnom, tako da gumica postane potpuno nevidljiva.

3. Pramenove pričvrstite ukosnicama, nikako drugom gumicom. Ukosnice bi trebalo da budu u boji kose, kako bi bile što manje upadljive, te sa zaobljenim krajevima i srednje veličine. Stavite ih koliko god je potrebno, sve dok ne postignete čvrst i stabilan efekat.

4. Rep možete uviti figarom i ostaviti tako ili raščešljati prstima ili ispeglati, a posebno efektno djeluje ako cijeli rep izravnate, a samo krajeve uviješ prema unutra.

5. Za kraj, na prednji dio kose nanesite malo vodenastog gela za 'wet look', dok na ostatak frizure našpricajte lak u spreju i sredstvo za sjajni finish.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije