FOTO: Ekskluzivni kozmetički brend Biologique Recherche predstavljen u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
FOTO: Ekskluzivni kozmetički brend Biologique Recherche predstavljen u Sarajevu

U Sarajevu je sinoć, u prisustvu velikog broja zvanica i u izvrsnoj atmosferi, prvi put u Bosni i Hercegovini predstavljen ekskluzivni kozmetički brend Biologique Recherche.

Biologique Recherche podrazumijeva personalizirane tretmane i koncentrirane aktivne proizvode za njegu kože koji pružaju izuzetne i trenutačne rezultate, a kvalitet proizvoda garantiraju skoro četiri decenije istraživanja i iskustva ove kompanije.

Delila Spahić, vlasnica kozmetičkog salona Contour D koji je ekskluzivni zastupnik brenda u BiH iza koje stoji veliko iskustvo, dugogodišnji rad u salonima ljepote u Francuskoj te dugi niz godina suradnje s ovom kompanijom, pojasnila je posebnosti metodologije Biologique Recherche.

"Linija BR podrazumijeva klinički pristup njezi kože korištenjem proizvoda koji sadrže visoko koncentrirane, čiste i potpuno prirodne ekstrakte sastojaka, s jedinstvenim postupcima nanošenja ručnom i tehnološkom primjenom. Rezultati su gotovo jednaki onim koji se postižu plastičnom hirurgijom, ali bez invazivnih metoda. Autentičnosti uravnoteženost su srce i duša naših proizvoda", kazala je Spahić.

Proizvod za njegu Biologique Recherche zadovoljava slijedeće kriterije:

Upotreba biljnih, organskih morskih i bioloških ekstrakta, s veoma visokim stepenom koncentracije, više od 20 posto kod većine proizvoda.

Bez sintetičkih mirisa radi očuvanja integriteta formula i sprječavanja pojava senzibilizacije.

Slijediti, što je moguće više, izvornu strukturu aktivnih elemenata, uz maksimalnu proizvodnju hladnim postupkom većine proizvoda.

Sastavom i kvalitetom aktivnih tvari, opravdati vrijednost proizvoda Biologique Recherche.

Podržati sinergiju između proizvoda, jedinstvenih i originalnih pokreta i Remodeling Face® za neposredne, izuzetne i gotovo čarobne rezultate…

Rupert Schmid, generalni direktor kompanije Biologique Recherche i posebni gost na ovom predstavljanju, je u svojoj prezentaciji naglasio da se linija proizvoda za njegu lica i tijela izrađuje od najkvalitetnijih aktivnih sastojaka koji sadrže visoku koncentraciju botaničkih, morskih i bioloških ekstrakata i ne sadrže umjetne mirise.

Biologique Recherche anti age učinak stvara mlađi, zdraviji izgled kože i djeluje na akutne probleme kao što su akne, rozaceja, neujednačena pigmentacija i pojačano izlučivanje sebuma.

Biologique Recherche je već dugi niz godina jedan od najpopularnijih brendova reparativne kozmetike koji koriste i zvijezde poput Breda Pitta i Sharon Stone, a tretmani proizvodi ove pariske kuće su od sada dostupni u ambasadi ljepote Contour D, Despićeva 8 u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije