Fitness blogerica pokazala kako namirnice koje napuhuju djeluju na tijelo

Radiosarajevo.ba
Fitness blogerica pokazala kako namirnice koje napuhuju djeluju na tijelo
Foto: Instagram / Michelle Middleton
Zaljubljenica u fitness, a posebno dizanje utega, Michelle Middleton godinama se bori s nadutosti.

Iako ima zavidno oblikovane trbušne mišiće, nakon što pojede bilo koju namirnicu koja je napuhuje njen trbuh prolazi kroz nevjerojatnu transformaciju.

''Nadutost osjećaju gotovo svi, ali se ne reflektira na svačije tijelo jednako. Imam osjetljiv probavni sistem i moram se kloniti određene hrane'', napisala je Michelle na Instagramu.

 

A post shared by MICHELLE (@madlymish) on

Godinama ni sama nije bila svjesna problema. Mislila je da ima veći trbuh, no shvatila je da je uzrok nadutost do koje dolazi kad jede određene namirnice koje su bile dio njene svakodnevne prehrane.

''Ako pretražite internet, lako ćete doći do popisa namirnica koje jako ili uopće ne napuhuju. Jednostavno sam prestala konzumirati ovu prvu skupinu i nadutost je nestala'', pojasnila je Michelle.

''Svako toliko se slučajno napuhnem zbog nečega, pa dva puta provjerim što sam pojela dok ne pronađem uzrok i izbjegavam tu namirnicu u budućnosti'', dodala je.

Michelle je napomenula kako joj nadutost ne uzrokuje bolove i traje po nekoliko sati, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije