Evo zašto ispod bijele majice NIKADA ne biste trebali nositi bijeli grudnjak

Radiosarajevo.ba
Evo zašto ispod bijele majice NIKADA ne biste trebali nositi bijeli grudnjak
Pixabay / Ilustracija

Bijela boja je gotovo postala simbol ljeta pa ne čudi što zauzima velik dio naše garderobe. No, često su bijeli odjevni komadi toliko prozirni da predstavlja pravi problem pronaći nešto što se neće baš toliko isticati ispod njih. Također, bijela odjeća i donje rublje nisu najbolji prijatelji pa vrlo lako možete nehotice pokazati više nego što ste htjeli.

Pa, ako ste dosad redovno ispod bijele majice, košulje ili bluze oblačili grudnjak u istoj boji vjerujući da je to najbolji odabir, čini se da ste sve vrijeme živjeli u zabludi. To je apsolutna greška jer će se on uvijek isticati kroz svijetlu tkaninu, navodi The Curvy Magazine.

Naime, postoje čak dvije druge opcije u koje se modni znalci kunu.

Prema mišljenju jednih, najbolji izbor je grudnjak u nude nijansi koji će se "stopiti" s tonom vaše kože i postati gotovo nevidljiv.

No, prema tvrdnjama the Curvy Magazinea, idealno rješenje je crveno rublje. Ono je navodno neprimjetno ispod bijele odjeće, a ako crvena boja bolje odgovara boji vaše kože, to je manja šansa da će se grudnjak vidjeti.

Za svjetlije tipove kože prikladne su nude, ružičaste i svijetlo crvene nijanse, dok bi tamniji tipovi trebali preferirati zagasite crvene nijanse, javlja Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije