Eterična ulja koja uništavaju rak i jačaju imunitet

Radiosarajevo.ba
Eterična ulja koja uništavaju rak i jačaju imunitet
Arhiv / Kadulja
Eterična ulja se već stoljećima koriste za ublažavanje simptoma i liječenje niza medicinskih poremećaja.

Ugodnog su mirisa i mogu poboljšati kvalitetu života. Istraživanja su pokazala da neka eterična ulja potiču stanice raka na samouništenje i sprečavaju njihovo daljnje širenje. Također, eterična ulja se mogu koristiti za prevenciju infekcija i ublažavanje simptoma gripe i prehlade.

Eterično ulje tamjana je jako učinkovito u borbi protiv raka, jača imunološki sustav i smanjuje rizik od nastanka infekcija.

Ulje crnog papra može se koristiti za ublažavanje simptoma astme, upale sinusa i prehlade. Jako je dobro za regulaciju apetita, ublažava glavobolje i ubrzava metabolizam.

Cimet je sve popularniji u alternativnoj medicini, a eterično ulje cimeta potiče stanice raka na samouništenje i sprečava daljnje širenje stanica raka.

U eteričnom ulju origana pronalazimo niz aktivnih sastojaka koji imaju antikancerogeno djelovanje. Istraživanja su pokazala da je eterično ulje origana naročito učinkovito u uništavanju stanica raka dojke.

Eterično ulje kardamoma može poboljšati učinkovitost lijekova koji se koriste u kemoterapiji i smanjiti rizik od daljnjeg širenja kancerogenih stanica.

Eterično ulje kadulje ima moćno antikancerogeno djelovanje i znanstvenici su ustanovili da je jako učinkovito u prevenciji i uništavanju stanica raka dojke. 

Jedno istraživanje je pokazalo da je eterično ulje ruzmarina učinkovito u uništavanju stanica raka dojke, pluća i prostate, piše Centar zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije