Elton John napao Putina: Ponosan sam što živim tamo gdje su mogući istospolni brakovi

Radiosarajevo.ba
Elton John napao Putina: Ponosan sam što živim tamo gdje su mogući istospolni brakovi

Elton John je licemjernim nazvao riječi Vladimira Putina o seksualnim manjinama. Na svom instagram profilu, britanski muzičar je komentirao intervju predsjednika Rusije za Financial Times. 

U tom intervjuu Putin je rekao da u Rusiji nemaju ništa protiv ljudi "netradicionalne seksualne orijentacije". Elton John je u svom odgovoru podsjetio da je iz filma "Rocketman", posvećenog njegovom životu, izrezano nekoliko scena u verziji za Rusiju i napisao ruskom predsjedniku:

"Dragi predsjedniče Putin,

Jako sam uznemiren vašim intervjuuom za Financial Times. Ne slažem se s vašim mišljenjem da je zastarjela politika koja prepoznaje multikulturalnost i seksualnu raznolikost u društvu. U vašim riječima vidim dvoličnost kada kažete da želite da LGBT zajednica 'bude sretna' i da 'mi nemamo problema s tim'. Ipak, ruski distributeri su odlučili da moj film 'Rocketman' podvrgnu oštroj cenzuri, uklanjajući sve reference na činjenicu da sam našao svoju sreću u 25-godišnjem odnosu s Davidom u podizanju naših dvaju divnih sinova. Čini mi se da je to licemjerje. 
Ponosan sam što živim u onom dijelu svijeta gdje je vlast evoluirala da prizna osnovno pravo osobe da voli nekoga koga želi. I iskreno sam zahvalan što je moj brak sa Davidom postao pravno moguć. To nam je donijelo i nevjerovatnu sreću.

S poštovanjem, 
Elton John"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije